La COS del Vallès, s’adhereix a la campanya que demana l’absolució pels encausats per participar de la vaga general del passat 29 de març de 2012.

El 29 de març del 2012, a Sabadell, moltes persones vam sortir al carrer per participar en una vaga general més que necessària, per denunciar la reforma laboral aprovada el febrer d’aquell mateix any pel govern de l’estat espanyol. Una reforma que, entre altres retrocessos, va abaratir l’acomiadament improcedent a 33 dies per any treballat i va fer perdre el sentit a les negociacions dels convenis col·lectius donant tot el poder a l’empresari.

 

Aquella jornada de vaga general va ser un no rotund a aquesta reforma laboral que va suposar una agressió brutal als drets històrics dels i les treballadores, però també va ser una esmena de la ciutadania a la totalitat d’un sistema que avança, a cada pas, més ferotge. Vam ser moltes les organitzacions, entitats i associacions sabadellenques que vam organitzar la jornada de lluita i que va culminar amb dues multitudinàries manifestacions que van aplegar al voltant de 10.000 persones segons els mitjans locals.

La jornada es va desenvolupar amb una forta violència per part dels cossos policials, com ja és costum en aquest país i amb el beneplàcit de l’actual govern. A primera hora del matí, 6 furgonetes del cos de Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra van carregar contra el piquet de la coordinadora de col·lectius anticapitalistes Sabadell Lluitant, que havia col·lapsat l’accés a l’autopista per Sabadell centre i posteriorment ho va fer per la gran via i la Carretera de Barcelona. Ajudats en tot moment per la policia municipal, la policia autonòmica va detenir 6 persones i en va colpejar més d’una dotzena, entre elles tres periodistes. A més, la retenció i agressió a les periodistes, que van acreditar-se en tot moment, va culminar quan els mossos d’esquadra van esborrar les imatges de la càmera de vídeo que documentaven les desproporcionades càrregues policials, cometent, d’aquesta manera, un delicte flagrant contra la llibertat de premsa. La denúncia presentada per aquest fet, ha estat arxivada per la impossibilitat d’identificar els agents que no portaven la placa corresponent i obligatòria, demostrant, un cop més, la impunitat amb la qual actuen els cossos de seguretat.

La jornada va acabar amb diversos ferits i 6 detencions de forma indiscriminada i aleatòria, entre elles la d’un menor d’edat. Sabadell va ser una de les ciutats en les quals va haver-hi més persones detingudes.

El pròxim 16 de maig se celebrarà el primer judici contra una de les persones detingudes a la que se li demanen 3 anys de presó i una multa de 9.400 euros. L’Ajuntament de Sabadell consta com a part perjudicada, reclamant aquest import amb motiu dels danys de mobiliari urbà que es van produir durant tota la jornada, per tant, avala que una sola persona pagui tots els desperfectes ocasionats en una jornada de lluita de la qual milers i milers de sabadellencs van participar.

També volem destacar que la Generalitat de Catalunya s’ha presentat com a part acusadora en la majoria dels procediments que es van iniciar en motiu d’aquella jornada de vaga general, demanant una pena més alta que la del ministeri fiscal, una mostra més dels interessos del govern autonòmic.

D’altra banda en els pròxims mesos també se celebraran els judicis contra les quatre persones restants que van ser detingudes aquell dia. A tres d’elles se les acusa de delicte de desordre públic i resistència i se’ls demana 2 anys i 9 mesos de presó. I la darrera està imputada per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat amb petició de 2 anys de presó i 900 euros de multa. Aquests casos estan avançant judicialment sense tenir més proves ni evidencies que la paraula dels Mossos d’Esquadra sobre els fets.

Davant d’aquests fets, hem emplaçat a l’Ajuntament de la ciutat a què es retiri d’aquest procés judicial i deixi de formar part d’una maquinària repressiva que busca immobilitzar i generar por a les persones que s’organitzen col·lectivament per defensar els drets comuns de tota la societat. El passat divendres 2 de maig, la Junta de Portaveus va tombar la moció que havíem presentat amb el suport de gairebé 60 entitats i col·lectius de la comarca i, també, organitzacions a escala nacional. PP, PSC i CIU han estat les formacions polítiques que han votat en contra d’aquesta moció mentre que ICV, Esquerra Unida i l’Entesa per Sabadell van votar-hi a favor.

Per últim, fem una crida a la solidaritat amb les companyes repressaliades per defensar els drets col·lectius de la classe treballadora, i animem a continuar amb les protestes i mobilitzacions per aturar aquesta dinàmica regressiva a la qual ens porten les polítiques autoritàries i injustes que ens imposen les classes dirigents.

Signa el manifest i solidaritza’t amb els encausats. No ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament. Absolució vaguistes #29M.

absolucio29msbd.wordpress.com

COS Vallès Occidental i Oriental
facebook.com/cos.valles
twitter.com/COS_Valles
valles@sindicatcos.cat