Es convoca concentració aquest dimecres 16 de juliol davant de l’Hotel El Paso de Port Aventura (Salou).

Aquest matí al Casal Despertaferro de Reus, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i l'acabada de crear secció sindical al Grup Europa Telecomunicacions Deamed de Constantí, ha realitzat una roda de premsa per denunciar l’acomiadament dels tres treballadors que constituïren la setmana passada la secció sindical, en el que consideren com un clar exemple de vulneració de la llibertat sindical.

 

La setmana passada un grup de treballadors de l’empresa Grup Europa Telecomunicacions Deamed del Polígon Industrial de Constantí, van crear una secció sindical, davant dels diferents greuges que estaven patint per part de la gerència de l’empresa.

Aquests treballadors tenien contractes temporals, tot i que porten anys treballant en aquesta empresa, han realitzat centenars d’hores extres que no han estat remunerades, desenvolupen tasques que no corresponen amb la seva categoria laboral i tenen un conveni que no s’adequa a les activitats que realitzen en aquesta empresa.

Hèctor Amela, que ha actuat com a portaveu dels tres treballadors acomiadats, ha explicat que l’empresa no va voler signar el document de creació de la secció sindical, tot i comptar amb el reconeixement per part de la Generalitat, el que els va obligar a enviar un burofax.

A més, ha denunciat que un cop van comunicar a l’empresa la creació de la secció sindical, les seves targetes d’accés al centre de treball van ser anul·lades i que el gerent de l’empresa no els va voler rebre. L’endemà mateix de la creació de la secció sindical, l’empresari va reunir als tres treballadors impulsors de la secció fora de l’horari laboral, i els hi va comunicar el seu acomiadament sense donar cap tipus d’argument al respecte.

Josep Maria Martorell, en nom de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha denunciat que l’acomiadament de treballadors per voler constituir una secció sindical, representa “una greu vulneració dels drets fonamentals dels drets dels treballadors, i en concret, del dret a la llibertat sindical”.

Per aquest motiu, des de la COS han emprès mesures legals per tal d’exigir la immediata readmissió dels tres treballadors i afiliats a la COS acomiadats. Martorell ha afegit, “que més enllà de l’àmbit judicial, cal sortir al carrer per denunciar les pràctiques d’aquests tipus d’empresaris que tenen contractats els seus treballadors irregularment, i que un cop aquests decideixen iniciar una tasca sindical per exigir els seus drets, són acomiadats de forma totalment negligent”.

La primera mobilització que duran a terme, serà aquest mateix dimecres 16 de juliol, a les 19.30 h, a les portes de l’Hotel El Paso de Port Aventura (Rambla del Parc, Salou) un dels centres de treball on els treballadors acomiadats desenvolupaven la seva tasca d’instal·lació i manteniment de sistemes de telecomunicacions.

COS El Camp @COS_elCamp
Reus, 14 de juliol de 2014