Des de la COS fem una crida a participar activament a les assemblees que s’estan donant als nostres centres educatius arreu del país, i si no en tenim, posar-les en marxa, per tal de preparar estructures solidàries, assembleàries i autorganitzades, per fer front a les retallades (de la ma dels i les estudiants, i pares i mares, etc.), i garantir l’escalada de mobilització i confrontació davant la major onada privatitzadora i retalladora que mai ha patit l’escola pública al nostre país, i el dret fonamental de l’educació de les nostres filles i fills, i de nosaltres mateixa.
 

Per l’educació pública, de qualitat, gratuïta, integradora, autogestionada, laïca i en català arreu dels Països Catalans.

Així, i arran de la convocatòria pels “sindicats sectorials” (STEPV, CCOO, CSIF, ANPE i UGT) de vaga a l’ensenyament públic al País Valencià els dies 16 i 17, i després d’haver desconvocat la del dia 23, per fer-la “coincidir” amb la convocatòria estatal de vaga de demà 22 de maig, i després d’haver desconvocat definitivament les jornades de vaga del 23, i 30 i 31 de maig, des de la COS us volem informar:

  1. Que des de la COS, donem tot el nostre suport a la tasca organitzativa, mobilitzadora i pedagògica de la incipient Xarxa de Defensa de l’Ensenyament Públic del País Valencià, que també dona suport crític a la convocatòria de vaga, i faran piquets informatius en diversos centres educatius del País Valencià el mateix dia 22M.

  2. Que pel 22 de maig, des de la COS cridem a la màxima participació en la gran manifestació convocada a les 18h a la Plaça de Sant Agustí de València.

  1. Que la COS hem presentat els corresponents preavisos convocant a la Vaga d’Ensenyament de demà 22 de maig als territoris de la CAC, CAPV i CAIB. En aquesta convocatòria cridem a la Vaga a tot els i les treballadores dels centres públics, concertats, cooperatives, etc., i de tots els nivells, arreu dels Països Catalans al sud de l’Albera.

  2. Que, entre d’altres, hem llençat les reivindicacions següents per a aquesta vaga:


 

PRIMERA.‑    L’abolició del Real Decreto Ley 3/2012 de 10 de febrero donades les funestes implicacions que te per les actuals condicions laborals i la creació d’ocupació.

 

SEGONA.-     L’establiment d’un Salari Mínim de 1.200 euros, prestació d’atur de caràcter indefinit fins trobar un lloc de treball, i supressió dels augments dels impostos indirectes que ataquen fonamentalment a l’economia de les persones treballadores.

 

TERCERA.- Un augment de la despesa social i inversió en serveis públics (ensenyament, sanitat, transports, etc.) com única forma viable de reactivació econòmica i de sustento per totes les famílies treballadores; així com polítiques ecològiques a favor de la defensa del nostre patrimoni natural.

 

QUARTA.- L’eliminació de la supressió de línies, unitats i tancament de centres; així com la recol·locació de totes i tots els interins i professors substituts. Reducció de la jornada laboral, per permetre la creació de noves places, amb nous recorreguts educatius, etc. Finançament adequat dels centres públics.

 

CINQUENA.- Ampliació de beques per totes les persones en situació d’atur, perill d’exclusió social, etc., i per a les seues famílies, independentment dels seus resultats. Ampliació dels equips de formació especial, atenció específica, etc.

 

SISENA.- La contractació de noves plantilles, reducció de les ràtios almenys a la situació anterior. Manteniment de la ESO fins els 16 anys, i ampliació del Batxiller fins els 19.

 

SETENA.- Creació d’una xarxa realment pública, i ben dotada econòmicament i estructuralment, d’escoles bressol i infantils de 0 a 3 anys. Amb ajudes per famílies treballadores, i/o monoparentals en situació d’atur; i amb horaris d’atenció adaptats als horaris de treball de mares i pares.

 

VUITENA.- Regulació de les condicions d’escolarització per tal que siguen realment equitatives i solidàries.

 

NOVENA.- Per la participació de les organitzacions sindicals, socials, veïnals, etc., en l’elaboració dels plans d’estudi, i en l’autogestió dels centres educatius, per avançar en una educació participativa, popular i democràtica.

 

DESENA.- Per l’ús de la nostra llengua, com a llengua vehicular, i element de cohesió social i convivència., en tots els nivells de l’ensenyament.

 

ONZENA.-   El respecte a la lliure determinació i sobirania del poble treballador del nostre país.

PER AIXÒ US CRIDEM A PARTICIPAR DE LES DIFERENTS MOBILITZACIONS CONVOCADES ARREU DEL PAÍS.

A VALÈNCIA: 18h a la Plaça de Sant AgustíUnió Intercomarcal de l’Horta i la Ribera de Xúquer

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans