Des de la COS fem una crida a participar activament a les assemblees que s’estan donant als nostres centres educatius arreu del país, i si no en tenim, posar-les en marxa, per tal de preparar estructures solidàries, assembleàries i autorganitzades, per fer front a les retallades (de la ma dels i les estudiants, i pares i mares, etc.), i garantir l’escalada de mobilització i confrontació davant la major onada privatitzadora i retalladora que mai ha patit l’escola pública al nostre país, i el dret fonamental de l’educació de les nostres filles i fills, i de nosaltres mateixa.


Per l’educació pública, de qualitat, gratuïta, integradora, autogestionada, laïca i en català arreu dels Països Catalans.

Així, i arran de la convocatòria pels “sindicats sectorials” (STEPV, CCOO, CSIF, ANPE i UGT) de vaga a l’ensenyament públic al País Valencià pels propers dies 16 i 17, 22 (vaga estatal d’ensenyament) i 23, i 30 i 31 de maig, des de la COS us volem informar:

  1. Que la vaga pels dies 16, 17, 23, 30 i 31 només ha estat convocada a l’ensenyament públic (fonamentalment primària, secundària i batxiller), per la qual cosa els i les treballadores dels centres concertats, cooperatives, etc., no podran fer vaga (tot i que en força indrets, sobre tot en algunes cooperatives, ens ho han demanat)

  2. La COS donem suport crític a la convocatòria de Vaga. Estem per fer vaga, hem d’aconseguir que isca el millor possible (per evitar desmobilitzar a la gent i plantar cara), però no acceptem les formes, mètodes, etc., emprats en la seua convocatòria per part de la majoria sindical.

  3. Així mateix, des de la COS, donem tot el nostre suport a la tasca organitzativa, mobilitzadora i pedagògica de la incipient Xarxa de Defensa de l’Ensenyament Públic del País Valencià, que també dona suport crític a la convocatòria de vaga, i faran piquets informatius en diversos centres educatius del País Valencià el mateix dia 16, etc.

  4. El 16 de maig que és el primer dia de vaga, és el més important, per tal d’assolir la màxima presència. Des de la COS cridem a la màxima participació en la gran manifestació convocada a les 12h a la Plaça de Sant Agustí de València; manifestació central de tot el País Valencià.

  1. Per altra banda, la COS hem presentat els corresponents preavisos convocant a la Vaga d’Ensenyament del 22 de maig als territoris de la CAC, CAPV i CAIB. En aquesta convocatòria cridem a la Vaga a tot els i les treballadores dels centres públics, concertats, cooperatives, etc., i de tots els nivells.