Davant de la situació actual, d'atur, precarietat, i misèria creixents, i de repressió i polítiques capitalistes, patriarcals i ultres desbocades, no ens cap res més que la lluita, la lluita i la lluita.

Devem reforçar les organitzacions de classe i combatives. Devem reforçar les dinàmiques d’unitat d’acció anticapitalista des de la base. Devem reforçar totes les iniciatives antirepressives i solidàries. Devem avançar en el suport mutu. No només hem de començar a plantar cara, sinó que devem començar a plantejar alternatives.

 

En aquest sentit, el 22 de març de 2014 serà recordat com una diada històrica, ja que confluiran diverses organitzacions, sindicats de classe, i columnes d’arreu de l’estat espanyol, per tal de dir ben alt NO a aquesta misèria, NO a les polítiques antisocials, NO a la Troika, NO al pagament del deute, etc. Avancem cap a la Vaga General.

Així doncs, des de la COS considerem que, malgrat les diferències, malgrat la presència d’organitzacions que no pretenem cap canvi social, malgrat defensar un marc territorial que no és el nostre, sí que és molt important donar suport a aquesta lluita. Per això, des de la COS animem a totes les persones treballadores que puguen anar des d’arreu dels Països Catalans a donar suport a les companyes i companys que seran allà a la lluita.

Així mateix, i tenint ben present que:

· És necessari donar suport a les companyes i companys del SAT i de les Marxes de la Dignitat.

· Que ara més que mai és una necessitat urgent territorialitzar les lluites per dotar-les de proximitat i continguts reals a la nostra realitat.

· Que molta gent no podrà, o no voldrà anar a Madrid.

Des de la COS de l’Horta hem considerat oportú i més que necessari convocar una concentració de suport a la Marxa de la Dignitat, el dissabte 22 de març a les 12.00 h davant la delegació del govern espanyol a València, per fer públic aquest suport.

Malgrat el que diuen alguns, el capitalisme ja no hi ha qui el reforme, cal avançar per la seua destrucció. No a la repressió. No a les lleis antisocials. No al pagament del deute. No a la UE. Volem viure i treballar, amb dignitat, a la nostra terra. Sí a la solidaritat. Sí al suport mutu. Sí a l’autodeterminació. Avancem cap a la Vaga General.

València (l'Horta), març de 2014
Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

Marxes per la dignitat 22-M – País Valencià
Contra l’atur, la precarietat, les retallades i la repressió.
No al pagament del deute. Prou de retallades. No a la Troika.
Pa, treball, sostre, drets i dignitat per totes les persones treballadores.

Comencem el 2014 sense millora pel conjunt de les persones treballadores, immerses en una crisi capitalista sense precedents i sense propostes reals que no siguen més misèria, precarietat i repressió, per part dels governants, representants reals de la banca, la patronal i el gran capital sota les ordres de la Troika (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional). Vivim una situació que cada dia arriba més i més al límit, per la qual, totes i tots devem començar a donar una autèntica resposta col·lectiva i massiva, des de la base i des del nostre territori.

Al País Valencià, ja som desenes de milers les famílies que hem perdut les nostres cases, o que no rebem les ajudes a la dependència. Som més de 800.000 les que no tenim feina remunerada i ens trobem aturades. Al País Valencià, ja som desenes de milers les persones treballadores sense prestacions, ni subsidis. O som més d’un milió les persones que vivim per sota del llindar de la pobresa… i tot això mentre el PP “valencià” continua desfent i robant la sanitat, l'educació, RTVV i altres serveis públics. Continuen privatitzant tot el que és rendible i desgraven impostos als que més tenen (banquers, patronal, església, etc.)

Al País Valencià, som desenes de milers els i les joves, i no tan joves, que hem d’emigrar, per mirar de guanyar-nos la vida d’alguna forma. Això mentre continuen tancant empreses impunement… destruint la majoria del teixit productiu real (industrial i agrari), que podria donar feina a la majoria de la població. Al País Valencià, les dones ja fa temps que tenen menys drets, a decidir sobre el seu propi cos, o sobre la seua pròpia maternitat. Al País Valencià, per haver nascut en algun altre racó del món, per tenir un altre color de pell, o una altra religió… i ser pobre, et lleven els drets fonamentals (sanitat, educació, etc.), fins al punt de poder-te empresonar al CIE, sense haver comés cap delicte. Al País Valencià, per parlar la llengua d’ací, o simplement per voler viure amb normalitat en la nostra terra, poden arribar a multar-te, o fins i tot, condemnar-te a presó… com durant el franquisme, però ara l’anomenen democràcia.

Mentre el govern continua regalant diners als grans constructors, energètiques, banquers, empresaris, etc., ens deixen sense treball, sense casa, sense sanitat, sense pensions, sense beques, sense escoles i sense estudis, sense futur, sense vida. Ens augmenten els impostos, els preus de l’energia i dels productes bàsics, etc., als i les que menys tenim, mentre minimitzen les cotitzacions de la patronal a la Seguretat Social, per “crear ocupació” i tanquen els ulls davant el frau massiu i l'evasió de capitals. I sense diners, ja no tenim ni treball, ni possibilitat de tenir-ne.

Tant el PP, com el PSOE, en són responsables. Per a això feren la Reforma Constitucional de 2011, un Tractat de la Unió Europea i una Llei Orgànica de 2012, per garantir el pagament del deute i carregar-se qualsevol institució pública (com l’estatut d’autonomia del País Valencià), si no es redueix el deute (és a dir, els serveis públics), quan i com ho demanen.

Per tombar totes les contrareformes que se’ns han imposat (laborals, de les pensions, educatives, de l’avortament, 15/97, etc.). Per un pla real contra l’atur i una renda bàsica universal. Per la paralització de tots els desnonaments, garantint el dret fonamental a l’habitatge i els serveis bàsics d’aigua i energia. Per uns serveis públics de qualitat, universals i gratuïts. Per unes polítiques efectives i reals d’igualtat d’oportunitats, independentment de l’origen, el sexe o l’edat de les persones. Per garantir la devolució dels préstecs a la banca, i la seua nacionalització, juntament amb totes les empreses i sectors estratègics. Per una política fiscal en la qual realment paguen més els que més tenen, i que garantisca la despesa social pública, per damunt de qualsevol altra cosa. Per garantir la defensa del nostre dret a decidir, en tots els àmbits, com a persones, com a treballadores i com a poble.

Per avançar en la construcció de la unitat i del poder popular… avancem amb les Marxes de la Dignitat del 22 de març de 2014. Volem viure i treballar, amb dignitat, a la nostra terra! Per defensar tot allò que és, i ha de ser, nostre, la lluita és l’únic camí. No al pagament del deute. Treball digne (o renda bàsica), casa i serveis públics per totes i tots. En solidaritat amb la Marxa, concentració a València, dissabte 22M a les 12h davant la delegació de govern.