La Coordinadora Obrera Sindical secundem la vaga del sector del metall de Barcelona convocada pels dies 27 i 28 d’octubre en contra de l’espoli als salaris que estem patint la classe treballadora, també els treballadors del metall.

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, ha convocat aquesta vaga en solitari i a l’esquena dels treballadors del sector. Ho han fet al·legant que la patronal bloqueja la negociació del conveni del sector de la siderometal·lúrgica.

I és clar que la patronal no vol pactar a favor de la millora de les nostres condicions laborals: els seus interessos són contraposats als nostres, i només s’asseuran a negociar en cas que vagin possibilitats de mantenir i ampliar els seus interessos. En aquest sentit, ni UGT ni CCOO poden jugar amb els nostres drets laborals, no som la moneda de canvi de res ni de ningú, i no permetrem que ens utilitzin per ampliar les files d’aquest sindicalisme integrat a l’Estat aprofitant una vaga en el nostre sector.

Per tant, més enllà de la vaga, necessària en el moment de crisi actual d’empitjorament de les nostres condicions de vida, des de la COS considerem que necessitem organitzar-nos de manera independent com a treballadors, prenent el control dels nostres llocs de treball -i en cap cas delegant-lo als sindicats majoritaris- i esdevenir, així, protagonistes en aquesta disputa, estenent la consciència revolucionària a la feina i arreu.

El sector del Metall de Barcelona, Anem a la vaga!