Les treballadores de Palafrugell Gent Gran aconseguim garantir el nostre dret a la jubilació parcial gràcies a la tasca sindical i la solidaritat de classe.

El passat juny de 2021 vam iniciar una campanya sindical a la Residència Palafrugell Gent Gran, al Baix Empordà, per defensar el nostre dret a jubilar-nos parcialment amb contracte de relleu. El patronat va negar a una companya jubilar-se parcialment, justificant que la situació econòmica de la Fundació era negativa, i “que no s’ho podia permetre”. Fins llavors, 9 treballadores s’havien jubilat, de forma parcial, a través del dret reconegut a l’article 38 del Pacte de Subrogació de l’any 2006, un Pacte vigent.

Després d’una campanya pública exigint que s’apliqués aquest Pacte de Subrogació, i a través del suport mutu entre totes les treballadores, hem aconseguit fer prevaldre el nostre dret. Així, la companya a qui se li negava la jubilació, ara ho podrà fer, el que assenta un precedent per a la resta de les treballadores i envia un missatge clar al patronat: no en deixarem passar ni una i ens defensarem entre totes.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical volem agrair a les companyes que han ajudat amb les recollides de signatures i la difusió i el suport en aquesta lluita.

Continuarem lluitant pels nostres drets laborals i amb la solidaritat de classe ens defensarem!

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat de classe i feminista dels Països Catalans