Comunicat dels companys de COS La Plana, davant les eleccions sindicals celebrades a l’empresa taulellera Onix Ceràmica, situada a la localitat d’Onda, a la Plana Baixa, el passat 30 d’octubre de 2013.

En aquesta ocasió, la COS es presentava per primera vegada en aquesta empresa del principal sector industrial de la comarca de la Plana. En la llista de la COS presentàrem a un company, que hagué de participar amb altres dues llistes, una de la CGT, amb 2 representants, i un altre del Sindicato Independiente, amb altres 2, per tal de triar els 3 delegats sindicals de l’empresa (ja que té menys de 50 treballadores i treballadors).

 

 

En aquest procés, i malgrat totes les traves que se’ns van posar des dels altres sindicats, fins al punt d'un intent d’impugnació de la nostra candidatura per, segons ells, un defecte de forma (que no va prosperar gràcies a la diligència de la nostra organització, que va saber posar les coses al seu lloc), els resultats ens van afavorir amb la victòria del nostre candidat, amb el màxim de vots rebuts, 22 vots d’un total de 37 vots emesos (d’una plantilla de 39 treballadores). La CGT n’obtingué 10 i 11 respectivament, contra els 21 i 20 vots obtinguts pels representants del SI.

Així doncs, i malgrat la nostra alegria per l'obtenció del nostre candidat, ens entristeix que el guanyador real haja estat el SI amb dos delegats… passant a tenir majoria (quan fins a aquestes eleccions sindicals, la majoria era de l’esquerra sindical). No buscarem culpables a aquests resultats, però després de preguntar als companys i companyes de l’empresa, hem comprovat que força gent no va votar als companys de CGT pel seu comportament cap al nostre candidat.

Amb tot, ens queden 4 anys per davant per encarar la nostra acció sindical, defensar els drets de tots els nostres companys i companyes d’ONIX, independentment del seu posicionament, i fer tot el possible per capgirar els resultats en les pròximes eleccions, i fer fora la dreta sindical i la patronal.

Onda, la Plana, novembre de 2013

COS la Plana
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans