Hem d’unir la lluita, urgentment, amb la de les universitats públiques!!!

 Tal com ja vam fer el 19 de juliol, continuem denunciant aquest procés macabre de destrucció de l’educació pública i continuem donant suport a les mestres i professores interines i substitutes que han emprès processos de lluita al llarg dels Països Catalans als darrers mesos. Molt especialment, reiterem el nostre suport a les treballadores que el 12 de setembre començaran la vaga a Catalunya. A banda de les diverses accions empreses al País Valencià i les Illes, cridem la nostra militància i la de la gent combativa, començant per les mares i els pares de l’alumnat, prosseguint per les associacions, col·lectius, casals, ateneus i assemblees veïnals, i acabant per les organitzacions polítiques i la resta de sindicats combatius, us cridem a organitzar el suport a aquesta vaga, la qual ha nascut d’un procés assembleari que ha acabat aflorant com a Coordinadora Interzones, amb el suport dels companys i companyes de la Federació d’Ensenyament de la CGT. Malgrat que la COS no està implantada en aquest sector, la nostra militància hi està implicada als barris on viu o on treballa.

 

Cal difondre la informació i els motius de la vaga en tots els centres escolars i escampar les convocatòries de mobilitzacions. Les tres reivindicacions bàsiques en el cas de Catalunya són aquestes:

1. Que s’aturi l’acomiadament de 3.000 interines i substitutes (amb 30.000 alumnes més enguany), la precarització de la feina docent, la modificació de l’horari lectiu i de permanència, l’augment de ràtios, les pèrdues de grups i la desatenció a la diversitat.

2. Que es cobreixin les substitucions dels docents des del primer dia amb un cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del 10è dia.

3. Que s’estableixi un calendari de negociacions de la resta de retallades i que tota la comunitat educativa rebi un tracte digne per part de l’administració.

 


A Catalunya, la vaga de dos dies setmanals és indefinida discontínua durant els mesos de setembre i octubre. La seva continuïtat es decidirà assembleàriament.

Les vaguistes mobilitzades han previst, a més d’accions concretes als districtes on els claustres han donat un suport aclaparador a la vaga (a Barcelona per exemple, l’escola d’Infantil i Primària Antaviana de Nou Barris), aquestes altres activitats que la Coordinadora Interzones difon als seus cartells:

 

 

Dimecres, 12 de setembre:

 

9-11 h: activitats informatives sobre la vaga als barris i municipis (partint de l’escola, amb pares i mares).

 

12 h: concentració a la Plaça de Sant Jaume (Barcelona).

 

21-23 h: vetlla, sopar i preparació de la vaga de l’endemà, dijous 13.

 

 

Dijous, 13 de setembre:

 

9-11 h: activitats informatives sobre la vaga als barris i municipis (partint de l’escola, amb pares i mares).

 

18 h: concentració de tota la comunitat educativa davant del departament d’Ensenyament (Via Augusta-202, estació Muntaner dels Ferrocarrils de la Generalitat)

 

Amunt la gent que lluita!!!

 

Solidaritat amb les vaguistes!!!

 

Per la independència i la revolució, volem una educació pública, de qualitat i socialment emancipadora!!!