La mort del comandant en cap Fidel Castro reactiva la solidaritat amb la revolució cubana arreu dels Països Catalans.

Des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) sindicat de classe i feminista dels Països Catalans, vam traslladar a la Central de Trabajadores de Cuba, el nostre sindicat germà de la Federació Sindical Mundial; al president de la República de Cuba, company comandant Raúl Castro Ruz; i al poble cubà, el nostre respecte i condolença per la pèrdua del company comandant en cap Fidel Castro Ruz, líder de la Revolució Cubana.

Fidel ha estat un exemple constant de lluita antiimperialista pel socialisme i l'alliberament dels pobles. Els revolucionaris i les revolucionàries de tot el món el tindrem sempre en la memòria.

L'encarregat de relacions internacionals de la Central de Trabajadores de Cuba, en Raymundo, ens va agrair en nom del seu sindicat la nota enviada, recalcant la feina que va fer Fidel i recordant que la millor manera de recordar-lo és continuar la tasca iniciada fa dècades.

Paral·lelament, també es va enviar una nota de condol en record a Fidel Castro al Consolat General de Cuba a Barcelona, gest que va commoure als i les cubanes que treballen en aquest centre i ho agrairien publicant la nota a les seves xarxes socials del Consolat de la República de Cuba a Barcelona.

El passat diumenge 27 de novembre, tot i les fortes que caigueren a la ciutat de València, es va celebrar una concentració en homenatge a Fidel Castro, on l'esquerra independentista de l'Horta participà llegint un dels parlaments en record al company Fidel. Militants d'Arran, de la CUP i d'Ítaca viatjaren a Cuba aquesta setmana, per participar en els actes d'homenatge al comandant en cap que es celebraren a L'Havana.