Unes 500 persones van participar en la manifestació del 1r de maig pels carrers de València convocada pel Bloc Unitari Anticapitalista.

La manifestació va ser molt combativa i al llarg del recorregut es van cridar consignes i lemes en contra del capitalisme i a favor de la lluita obrera.

 

 

 

 

A destacar, la cremada d’una bandera de la UE i el símbol de l’euro que el Bloc Unitari Anticapitalista es va trobar en passar per davant d’un BBVA. S’interpreta, amb aquest acte, que la UE i la seua moneda no són sinó representants de la troika i responsables i gestors del capitalisme que ens condemna a la misèria mentre una minoria es continua repartint beneficis.

La manifestació va finalitzar a la plaça del Patriarca, on es van llegir els comunicats enviats pels companys i companyes de l’Assemblea de Docents de les Illes i dels treballadors i treballadores en vaga a la fàbrica de Panrico al Vallès Occidental. També hi hagué una intervenció des de Park Alkosa per explicar quina és la seua situació en aquests moments i fer una crida a la solidaritat i la lluita. Finalment, un company va fer el parlament en nom del BUA, on es va manifestar que ni la UE ni el capitalisme es poden reformar, sinó que cal plantar cara per enderrocar-los i superar-los.

També es va assenyalar que malgrat que els mitjans de comunicació ens diuen que ja estem eixint de la crisi, que ja hi ha brots verds, la veritat és que l’atur i la precarietat ha augmentat, la misèria i la pobresa s’han generalitzat, mentre bancs i empresaris han augmentat els seus guanys. També es va fer una crítica al sindicalisme pactista i traïdor venut a canvi de subvencions.

Abans de finalitzar l’acte es van interpretar diferents himnes de lluita: ‘A les barricades’, la ‘Muixeranga’ i la ‘Internacional’.

Imatges de L'Accent