L'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar, membres de la seva comunitat educativa i col·lectius solidaris van ocupar durant 30 hores les instal·lacions dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental, a Mataró.

Aquesta ocupació ha forçat una reunió, prevista a primera hora del dilluns 20 de febrer, entre l'AMPA, l'alcalde de Premià de Mar (Miquel Buch de PDEcat) i Antoni Llobet, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L'ocupació dels Serveis Territorials d'Ensenyament es va portar a terme davant l'amenaça ferma de tancament definitiu de l'Escola Pública Mar Nova de Premià de Mar, l'AMPA Mar Nova, una mesura de força per exigir que el Departament d'Ensenyament es faci enrere en la seva idea de tancar l'escola. L'Escola Mar Nova fa 8 anys que camina i està amenaçada de tancament el pròxim curs 2017-2018. Per garantir la seva continuïtat, l'AMPA ha interposat una demanda contra el Departament d'Ensenyament.

La Coordinadora Obrera Sindical ens adherim a la denúncia del continuisme retallador del departament d'ensenyament, que concedeix engrunes però incompleix tot seguit els seus compromisos. Entenem que l'objectiu d'aquestes polítiques és malmetre l'oferta de centres públics per mantenir el negoci de l'escola concertada a càrrec del sistema públic. El producte final d'aquesta maniobra és la segregació social de l'alumnat i l'eixamplament de l'escletxa social que ja existeix.

L'AMPA de la Mar Nova ja ha advertit que si la reunió del pròxim dilluns no és satisfactòria per a la continuïtat de l'escola, no es quedaran de braços plegats i convocaran noves mobilitzacions. Des de la COS estarem amatents del que pugui passar i sempre estarem al cantó l'AMPA i dels col·lectius que lluitin perquè la Mar Nova no tanqui, denunciant qualsevol acció o dilació que vagi en a favor del tancament del centre, no és el moment de negociar o pactar, és l'hora d'aturar el tancament de línies públiques, és l'hora d'obrir noves línies públiques i de l'eliminació dels concerts i subvencions a escoles privades, de la derogació del decret de plantilles i del decret d'autonomia de centres per democratitzar la gestió i el funcionament de les escoles públiques.

Sectorial d'Educació de la COS | Assemblea de la COS al Maresme