Es trobava repartint el conveni del camp a les treballadores i treballadors rurals, prop de Baeza (Jaén, Andalusia).

Aquest matí de divendres 7 de febrer, el company i amic Andrés Bódalo, membre de l’Executiva Nacional del SAT, i militant del SAT a Jaén, ha estat detingut per la Guàrdia Civil espanyola, mentre es trobava repartint el conveni del camp i informant als i a les treballadores sobre els seus drets, durant una de les seues múltiples visites als talls de treball en la recol·lecció d'olives en diverses finques de la zona.

 

Així, mentre el company Andrés denunciava a tall de feina l'explotació i els abusos que sofrim les persones treballadores, tant se val si eren nascuts a la seua terra o si eren migrants, i exigia el compliment del Conveni del Camp, ha estat detingut, trobant-se ara mateix retingut a la Caserna de la Guàrdia Civil de Baeza (Jaén).

Com el mateix Andrés denunciava a la premsa a finals de gener, les forces repressores, al servei dels grans patrons, estan reforçant la campanya repressiva i la persecució dels i les sindicalistes combatives i honestes, com ho és, i molt, el company Andrés.

Per tot plegat, des dels Països Catalans, la Coordinadora Obrera Sindical – COS, exigim la seua immediata posada en llibertat i sense cap càrrec, així com exigir responsabilitats polítiques per la contínua persecució i repressió contra els i les companyes del SAT.

Els pobles treballadors d’Andalusia i dels Països Catalans, units en una mateixa lluita contra els mateixos explotadors i opressors. Bódalo llibertat sense càrrecs ja. Prou de repressió contra el sindicalisme de classe i combatiu. Prou de repressió contra els i les que lluiten.

València, Països Catalans, divendres 7 de febrer de 2014

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans