COS UB manifesta la seva total solidaritat i suport amb el company estudiant.

El dijous vinent, 26 de setembre, a dos quarts d’onze del matí, un company estudiant de la Universitat de Barcelona serà jutjat a la Ciutat de la Llei de l’Hospitalet de Llobregat a causa de la seva participació a la vaga general del 29 de març de 2012. Se l’acusa d’haver fet malbé un contenidor de brossa, per la qual raó la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Fiscalia li demanen quatre anys i mig de presó.

 

D’entrada, la secció sindical de la Universitat de Barcelona de la Coordinadora Obrera Sindical dels Països Catalans celebra que no s’hagi demanat l’afusellament del nostre company: l’exquisida sensibilitat democràtica de la Generalitat, l’Ajuntament i la Fiscalia, i la seva més que lloable preocupació pels contenidors de brossa (veritable pal de paller de la nostra societat), queden fora de dubte.

Recordareu que aquesta vaga la duguérem a terme per rebutjar la Reforma Laboral i els pactes socials que ens han arrossegat fins a la situació actual de reordenació del capitalisme, sota el nom de “crisi”, per reconcentrar major poder i riquesa mitjançant la precarització i la miserabilització de les classes populars catalanes. En aquest sentit, i quant al procés de destrucció gradual dels serveis públics, el nostre company de la UB sortí als carrers (igual que centenars de milers de persones) per defensar també l’educació pública i, per tant, la nostra pròpia universitat. La mateixa a què referí un dels alts càrrecs de la Conselleria d’Interior, David Piqué, qui afirmà: “Es poden amagar on vulguin, perquè els trobarem. Ja sigui en una cova o en una claveguera, que és on s’amaguen les rates, o en una assemblea, que no representa ningú, o darrere una cadira d’universitat.” (Als més grans, no us ressonen les veus del feixisme?).

Doncs bé, els Senyors ja tenen el seu cap de turc (hi hagué més de cent detencions). La COS UB manifestem tota la nostra solidaritat i suport a aquest company i us demanem que li feu costat el dijous a fi que en una societat guiada per l’explotació social s’hi imposi d’una vegada un judici just i racional. Que se n’arxivi la causa; que la Generalitat, l’Ajuntament i la Fiscalia en paguin els costos; i que els responsables polítics d’aquest putrefacte procés repressiu siguin cessats i condemnats a 4 anys i mig de presó per voler esclafar la justa causa del nostre company que és el nostre poble.

Barcelona, 23 de setembre del 2013

Per la universitat pública i l’emancipació social, la lluita és l’únic camí.

Coordinadora Obrera Sindical – Universitat de Barcelona
ub@sindicatcos.cat / cosub.wordpress.com

Més informació: Rereguarda en moviment