Aquí teniu les cròniques en motiu de la Jornada Internacional d’Acció als Països Catalans


Alacant:
Al voltant de 50 integrants de la Plataforma de Lluita Contra les Retallades d’Alacant (on hi ha membres de la COS i d’Endavant-OSAN) es van concetrar el dilluns 3 d’octubre en el marc de la jornada internacional d’acció convocada per la Federació Sindical Mundial. A partir de les 19.00h, els anticapitalistes es dirigiren a la Plaça dels Cavalls, on a l’entrada del tramvia defensaren els serveis públics, llançaren consignes contra les retallades socials i repartiren 500 pamflets amb els motius de convocatòria de la jornada. Més tard, els activistes es dirigiren a l’Escola Oficial d’Idiomes, que ha iniciat el curs amb retalls en el planter del professorat i amb la unificació en un sol grup de cursos de diferents nivells. Allà, es llançaren consignes en defensa de l’educació pública, contra la privatització i contra la continua degradació de les condicions d’estudi i laborals.


 

 

 


alacant2

alacant3


Burjassot:
Davant una seua de la CAM a Burjassot unes divuit persones membres de la COS, Endavant-OSAN, Ca Bassot i 15M Burjassot feren una sentada amb sacs de dormir en terra i amb un cartell on posava “Una ajuda per a pagar la hipoteca. El banc ens ha deixat al carrer”. En un altre cartell se solidaritzaven amb el poble treballador de Grecia, fent referència a la jornada de lluita mundial i a la vaga convocada pel poble treballador grec. Minuts després aparegué la Policia Nacional Espanyola, però tot i baixar del cotxe i observar l’escena no van fer res més i se’n van anar.
En altre indret de l’Horta Nord hi van haver accions. A Montcada es van penjar unes pancartes contra les retallades de drets socials, laborals i nacionals, i en solidaritat amb els i les companyes d’ARCO en lluita contra els 204 acomiadaments.

 

burjassot2


Castelló:
Membres de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa de Castelló (on hi treballa la COS i d’Endavant-OSAN) van penjar un cartell a la façana del Casal Popular de Castelló.

 

castellodelaplana

burjassot1

 

Rafelcofer (La Safor):
Militants de la COS van penjar una pancarta prop de l’autopista que passa per Rafelcofer direcció València.

 

lasafor

 

 

 

Dissortadament, l‘acció convocada a Barcelona, finalment no es va poder realitzar ja que durant eixe dia hi hagueren diverses detencions de militants del 15M, i les organitzacions convocants vam decidir participar activament de les accions i mobilitzacions de solidaritat amb els i les detingudes

 

 

 

Per seguir les cròniques internacionals les podeu llegir a la web de la Federació Sindical Mundial

 

Àrea de Relacions Internacionals

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans