El dissabte 13 de maig, el Cafè de Mar acollirà aquesta jornada amb un debat sobre com combatre les falses cooperatives i la del llibre 'Sobiranies. Una proposta contra el capitalisme'.

La jornada és organitzada per les assemblees locals de la XES (Xarxa d'Economia Solidària) a Mataró, de la CNT-AIT de Mataró i la territorial del Maresme de la COS i forma part dels actes que se celebren dins de la comissió popular de l'Any Joan Peiró, en memòria del sindicalista de la CNT i cooperativista mataroní assassinat fa 75 anys per la dictadura feixista espanyola.

El dissabte 13 de maig, a partir de les 17.00 h, a l'edifici històric del moviment obrer i cooperativista de Mataró, el Cafè de Mar, situat en el carrer de Santa Rita, començarà aquesta jornada sobre sindicalisme i cooperativisme amb el debat 'Com combatem les falses cooperatives?'. En ell hi pariticiparan Xavi Palos de la XES, Montse Castañé, militant de la COS i membre del comitè d'empresa de l'escorxador de Vic Esfosa, Antoni Iborra, advocat laboralista i membre de la plataforma osonenca Càrnies en lluita i Borja Salvador, militant de la CNT.

Després de les seves intervencions inicials, s'obrirà el debat amb el públic assistent per parlar de les deplorables condicions de treball que pateixen els treballadors i les treballadores del sector carni entre d'altres, unes condicions malauradament que s'estan estenent arreu del país a través del fenomen conegut com a 'falses cooperatives'. És del tot necessari que des del sindicalisme de classe i feminista i des del cooperativisme transformador aconseguim aturar aquesta plaga per avançar en l'empoderament i la lluita per la dignitat de la classe treballadora.

Tot seguit, a les 18.30 h, s'esdevindrà la presentació del llibre 'Sobiranies. Una proposta contra el capitalisme' a càrrec d'un dels seus autors; Josep Manel Busqueta, pastisser i membre del Seminari d'Economia Crítica Taifa.

Un llibre nascut d'un grup de persones participants del Seminari d'Economia Crítica Taifa i de sectors afins, Sobiranies fa una proposta trencadora, amb una clara voluntat de guanyar sobirania en el procés de transformació social anticapitalista. Estem vivint diàriament en un sistema que es reinventa a cada segon per perpetuar-se. Amb un capital obligat a destinar tota la riquesa social a la seva pròpia reproducció, podria semblar que només tenim dues alternatives: complir les restriccions que imposa la gestió del capital (pagament del deute, control del dèficit, privatitzacions…) o una mera gestió progressista de la misèria (transparència, fiscalitat progressiva…).