La feina preparatòria per a la convocatòria de la Vaga General s'ha inciat amb força a Alacant. El divendres 26, en un acte previst des de l'estiu i que amb la concreció de la mobilització obrera del 14N ha tingut una nova perspectiva, la Plataforma de Lluita Contra les Retallades va organitzar un acte polític al barri del Tossal. En efecte, la Plaça Joaquín María López es plenà de treballadores d'aquest popular barri per tal d'escoltar les 3 intervencions dels membres de la Plataforma, que explicaren els objectius i activitats d'aquest organisme, la seua visió de la crisi capitalista, i els motius per tal de secundar la Vaga General del 14N. 

Les setmanes prèvies desenes de membres dels col·lectius que integren la Plataforma (PCPE, CJC, Assamblea de Treballadores per la Vaga General, CUO, Endavant, Arran i l'Associació d'Amistat amb Cuba)  recorregueren el barri encartellant-lo de prpaganda i recollint fulles de signatures en defensa dels serveis públics i contra la seua privatització. La contundència i capacitat dels oradors, unit al gran interès dels assistents, situen aquest acte com aun avanç indubtable en la capacitat de la Plataforma de Lluita Contra les Retallades per estendre la seua feina entre les classes populars de la ciutat. l'acte el clogué l'actuació del grup G90 Bolchevique, que des del Vinalopó proposa un Hip Hop farcit d elletres combatives id e classe. Així mateix, al llarg de la recollida de signatures es va muntar un vídeo amb le spersones que van voler expressar la seua opinió i detallar com li afectaven les retallades.

La intensa agenda d'activitats va tenir en el dimecres 31 d'octubre una altra fita, amb la convocatòria de la Jornada de Lluita per la Vaga General. Al voltant de 80 persones es van concentrar a les 19:00 a la Plaça de la Muntayeta. Les pancartes dels CUO i la CGT convocaren a la Vaga General del 14N en el marc de la lluita contra les retallades però també en la necessitat de superar el capitalisme. Així, els crits més habituals foren "Unitat Popular Contra el capital"; "Contra les retallades i la precarietat, vaga vaga vaga general", tot i que la constant megafonia musical de la CGT impedí una major extensió dels crits per la Vaga.