(Fonts: la-clau.net i llibertat.cat )
La manifestació d’aquest dijous a Perpinyà, en oposició a la reforma de les pensions projectada pel govern, va atreure una gran gentada, gràcies al temps agradable i al clima d’enfadament. En una llista rècord de comunicats de premsa, aquest dimecres, els Verds nord-catalans han denunciat una «ideologia desigualitària (…) en un món que experimentarà ràpidament uns canvis majors», així com ERC-Catalunya Nord, i molts altres. Per a ERC ” ens volen fer creure que només són possibles les seves polítiques injustes; els rics són cada cop més rics; recuperem els nostres diners que ens han robat els accionistes, els amos cosits d’or, els banquers àvids de diners públic”.

Pel seu costat, el Comitè departamental per a la defensa de les pensions de la Catalunya del nord considera que l’Estat acaba de « condemnar a mort el nostre sistema de jubilacions», mentre que la Federació Sindical Unitària vaticina que l’estratègia actual és « fer pagar la crisi als assalariats i jubilats ». La cap de fila interina de la federació catalana del Partit Socialista, Marie-Pierre Sadourny, va afirmar dilluns que «la jubilació als 60 anys és possible per a tots», mentre que la direcció departamental del Partit Comunista va considerar que « els ingressos del capital queden estalvis ». Finalment, les organitzacions sindicals CFDT, CGT i SUD de La Posta nord-catalana consideren que el govern «aparta qualsevol idea d’un autèntic debat». Les anteriors manifestacions sobre les jubilacions, els passats 23 de març i el 5 de maig, ambdues van aplegar 6000 persones a l’asfalt de Perpinyà.
En breu, des de la COS farem pública la nostra posició i informació sobre les noves apostes i plans polítics del govern de’n Sarko, per les persones treballadores de tot l’hexàgon, i que de forma molt especial patirem les catalanes i catalans.