El grup G7, és un grup creat en plena guerra freda i que va unir en l’àmbit econòmic, polític i militar a set poderosos estats (USA, Alemanya, Regne Unit, França, Itàlia, Japó i Canadà).

Durant els dies 24, 25 i 26 d’agost es reuniran a Biarritz. La cimera del G7 se celebrarà en un context de crisi permanent del capitalisme i en el seu continu esforç per regenerar-se.

Les decisions que s’hi puguen prendre allà, ens afectaran a totes les persones i pobles, i no tenen cap legitimitat per a prendre decisions en el nostre nom. Per això, volem denunciar la naturalesa antidemocràtica del G-7 ja que aquestes cimeres suposen la materialització directa de la substitució i privatització de la democràcia.

Per tant, volem denunciar fermament el sistema capitalista que aquesta cimera representa. I per a això, hem organitzat una contra cimera del 21 al 23 d’agost, i una manifestació per al dia 24 a Irun-Hendaia.

Contra aquesta cimera del G7, un conjunt d’agents polítics, sindicals i socials d’Euskal Herria i d’arreu del món reclamem el següent:

  1. Denunciem fermament el sistema capitalista que aquesta cimera representa, així com el seu caràcter antidemocràtic i les seues dures conseqüències que afectaran a les nostres vides.
  2. Per construir un nou món i canviar l’actual, reclamem que ja hi ha alternatives en marxa. Davant els i les que diuen que no hi ha alternatives i que només hi ha un futur distòpic, volem propagar la il·lusió i l’esperança.
  3. La cimera es farà a Euskal Herria, en un poble amb caràcter i història pròpies, en un poble que vol treballar solidàriament amb altres pobles que estiguen en contra d’aquest sistema.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans ens hi hem sumat a aquesta iniciativa, per tal d’aportar el nostre humil granet de sorra en el camí de la construcció d’un món sense persones explotades, ni explotadors. Per uns Països Catalans i per un món de treballadores i treballadors realment lliures i iguals.