Comunicat conjunt de l'esquerra independentista de la Safor amb motiu del Correllengua.

En l’actualitat als Països Catalans els i les catalanoparlants continuen discriminats i discriminades lingüísticament. L’administració espanyola i francesa continua impedint que el català puga ser utilitzat amb normalitat pels seus parlants en tots els àmbits (educació, sanitat, administració de justícia, corts o assemblees legislatives estatals i europees…).

 

 

Darrerament, les agressions a la nostra llengua s’han accentuat de forma notable als Països Catalans sota administració espanyola. La reforma educativa del ministre espanyol, Wert (PP), representa a més d’una elitització de l’educació i un colp quasi mortal a l’educació pública, un atac frontal al català. La Generalitat Valenciana, en mans també del PP des de fa 18 anys, impedeix que 14.000 xiquets i xiquetes s’escolaritzen en valencià i continua fomentant i finançant el blavero-feixisme (RACV, GAV…), per tal d’així distreure l’atenció i ocultar la corrupció i les retallades socials i laborals, de la que són responsables polítics junt amb el PSOE. Els pressupostos destinats a la promoció i normalització de la nostra llengua són reduïts o eliminats a tots els pobles valencians on el PP governa. Al mateix temps, el Govern de les Illes Balears encapçalat pel senyor Bauzà (PP) promulga decrets que ataquen la immersió lingüística en la nostra llengua i persegueix i amenaça, constantment, el professorat, mentre continua fent retallades en educació.

Diferents tribunals espanyols, dicten sentències contra la immersió lingüística al Principat. Les corts aragoneses aproven, amb els vots del PP i el PAR, una penosa llei de llengües amb la denominació ridícula de LAPAO per al català. Així doncs, la persecució i discriminació de la nostra llengua és un greu problema que s’accentua dia rere dia.

Malgrat això, cada vegada són més les persones, arreu dels Països Catalans, que tot i aquests atacs continuen lluitant per què la nostra llengua no siga arraconada i aniquilada. Mitjançant la seua utilització, la reivindicació del seu ús, els actes de desobediència, vagues… Milers treballadors, treballadores, aturats, aturades, estudiants, pares, mares, professors i professores són un exemple per totes i tots.

Des de l’esquerra independentista de la Safor animem totes a seguir aquest exemple i fer front als atacs a la nostra llengua, de la millor manera possible, utilitzant-la en tots els àmbits de la nostra vida i desobeint la legislació espanyola i francesa que ens ho impedisca, si és necessari. Ja que com deia Estellés:

'Perquè hi haurà un dia en què no podrem més i llavors ho podrem tot'

Arran La Safor | Endavant OSAN La Safor | COS La Safor