Barcelona

Des del nucli de Barcelona de la COS -Coordinadora Obrera Sindical- valorem molt positivament la jornada de vaga general del passat 29 de Setembre. Entenem que la jornada del 29 de Setembre no és tan sols un èxit per l’aturada majoritaria de la producció econòmica, si no també per d’altres variables més qualitatives que quantitatives;

-El 29 de Setembre varem demostrar com el treball unit de totes les organitzacions i col·lectius anticapitalistes pot ser un autèntic maldecap per l’ordre policiac que sostè aquest sistema capitalista.

-El resorgiment de la combativitat a Barcelona mostra la seua cara històrica, aquella “Rosa de Foc” que va marcar en el passat la lluita per la llibertat de moltes obreres. Aquest resorgiment de la conflictivitat al carrer es deu, entre d’altres, a l’alt grau d’explotació laboral, a l’atur que pateixen més d’1,4 milions de catalanes, a la recuperació de l’orgull de classe de molta gent fins ara encegada pel consum absurd, i a la feina feta des de l’arrel: als barris i districtes per tots els col·lectius, organitzacions i casals anticapitalistes.

Aquesta unitat d’acció, aquesta acumulació de forces s’ha de canalitzar i no deixar que es deuïsca, cal continuar lluitant plegades i continuar denunciant el capitalisme salvatge que les catalanes patim.

També valorem positivament el paper dels piquets, que amb el seu treball i esforç han aconseguit que moltes treballadores pogueren exercir el seu dret a vaga, sense patir les reaccions dels patrons.

Felicitem a l’Esquerra Independentista pel treball realitzat, participant o impulsant fins i tot, els comitès de vaga barrials, els piquets i a l’assemblea de Barcelona. La feina feta dins aquests òrgans unitaris significa una passa més en el camí cap a la unitat obrera i popular que ens és imprescindible pel nostre alliberament.

Aquesta unitat d’acció de l’esquerra anticapitalista a la passada vaga General constata l’existència d’una xarxa de col·lectius, organitzacions, casals, ateneus o centres alliberats que va més enllà de la retòrica dels sindicats grocs i s’enfronten al capitalisme i les seues forces de xoc, la policia autonòmica Mossos d’Esquadra.

-Aplaudim els piquets de Sants, Gràcia, Nou Barris, Eixample Nord, Poble Sec, Raval, el Born i Vallcarca i la resta de barris de la ciutat, que posant-se en marxa des de primera hora de la nit i sense decaure en la seua lluita van aconseguir que moltes treballadores pogueren exercir el seu dret a vaga. Volem des d’ací denunciar les detencions i identificacions que van patir els companys de Sants i Poble Sec.

-Denunciem la repressió duta a terme pel cos repressor Mossos d’Esquadra. Un altre cop aquest cos es distingeix pel seu talant violent i antidemocràtic, carregant salvatgement contra els piquets a Sants, o impedint que el macropiquet unitari de les dotze del migdia no poguera baixar per les Rambles i exercira la seua tasca informativa, provocant amb les seues detencions, identificacions i càrregues un veritable estat d’excepció durant la jornada de la vaga.

Tanmateix fem responsable de la violència i aldarulls que ocorregueren després de vàries càrregues a Canaletes i Plaça Catalunya el seu cap polític a la Conselleria d’Interior, en Joan Saura, i exigim la seua dimissió. És inadmissible que en un país que es diu democràtic un cos policial negue el dret a fer els piquets informatius al centre de Barcelona, i carregue contra els manifestants que exigeixen aquest dret aconseguit en el passat amb lluita i dolor.

Nucli local de COS -Coordinadora Obrera Sindical-

Barcelona, 3 d’octubre 2010.

Alacant

La convocatòria de Vaga General suposà un èxit rotund a Alacant. La intensa feina mobilitzadora i propagandística prèvia, unit al compromís militant de milers d’anticapitalistes, provocà que la ciutat visquera la jornada amb ànims combatius i de lluita.

Milers de treballadores es mobilitzaren en els piquets informatius que des de les 22.30 h es desplaçaren als centres estratègics de la ciutat. Inusa i Correus foren els escenaris de les primeres concentracions piqueteres, que permeteren l’exercici del dret de vaga i el compliment dels serveis mínims. Centenars de treballadores, entre els quals els militants d’Endavant, Maulets i la COS es concentraren a les portes d’aquestes dues grans empreses, mentre que desenes ho feien a les portes d’algunes de les seues sucursals del centre.

La violència policial i patronal feu acte de presència quan, sobre les tres de la matinada, un gerent d’Inusa intentà accedir al recinte conduint un cotxe de l’empresa en direcció contrària i intentant atropellar el piquet informatiu. En eixe moment la Policia Nacional realitzà una violenta càrrega que conclogué amb desenes de contusionats, un ferit lleu per atac d’asma, i una persona detinguda acusada d’atemptat a l’autoritat, lesions i coaccions.

Sobre les 5.00 h del matí, l’activitat dels piquets i dels militants de l’Esquerra Independentista es traslladà a Mercalicante, l’Alcoiana, Masatusa, el Tram, la Universitat i Sant Joan; l’acció dels piquets i la força sindical permeteren el compliment dels serveis mínims. A les 6.00 h l’entrada a tots els polígons d’Alacant rebé la visita dels piquets, que continuaren la seua activitat en dues marxes en les quals també s’integraren les militants d’Endavant, maulets i la COS i que, des dels extrems nord i sud de la ciutat, s’aplegaren a la Plaça de la Muntanyeta a les 12.00 h. Els integrants del piquet que recorria la ciutat des de Ciutat d’Asís tancaren els comerços de les multinacionals situades a Maisonnave; fou en El Corte Inglès quan de nou la Policia Nacional atacà els vaguistes, detenint un militant d’Endavant i afiliat a la COS i acusant-lo de danys, coaccions i resistència. La xuleria policial s’evidencià al llarg de tot el matí, amb identificacions constants als membres dels piquets, escorcolls de les motxilles, trencament de banderes i fins i tot amenaces: “a la mínima te detengo y después de una noche vas a saber lo que es la tortura fina” hagué d’escoltar un dels militants, mentre que un dels detinguts de la jornada va ser agraciat amb un “no sabes las ganas que te tenía”.


També a Elx, l’Esquerra Independentista es mobilitzà l llarg del matí, participant en la inicial concentració que, gràcies a la iniciativa de l’espai anticapitalista en el qual participa Maulets, esdevingué en una manifestació que recorregué el centre de la ciutat.


Després d’un merescut descans, les forces dels vaguistes es tornaren a retrobar a les 19.00 h, amb la bona notícia de la posada en llibertat dels dos detinguts de la jornada i de l’immens èxit de la jornada, amb un seguiment total a la indústria, el transport (bus, tren, tramvia i aeroport), la brossa, el port i la construcció, i un seguiment molt menor a l’administració i el comerç, degut en aquest darrer sector a les coaccions i amenaces empresarials. Una multitudinària manifestació recorregué el centre de la ciutat, aplegant a 40.000 persones. Des del sindicalisme i l’esquerra institucional (CCOO, UGT, Intersindical, EU) fins a les forces anticapitalistes (PCPE, Endavant, Maulets, CGT). El bloc de l’Esquerra Independentista aplegà desenes de militants, en un ambient d’entusiasme, combativitat i satisfacció per la bona feina política realitzada i pel pas endavant que suposa per al conjunt de la classe obrera l’inici de la recuperació de la dignitat de classe i la mobilització massiva.


Castelló de la Plana

A la Plana, l’EIP (Esquerra Independentista de la Plana), encapçalada per la COS, ha sortit pels carrers de Castelló repartint octavetes i informant els treballadors i les treballadores del seu dret a fer vaga.Piquets a Castelló


A les 9.00 h del matí, ens hem reunit amb altres companys de la CRTR (Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa) i  de la CGT, formant un grup pel voltant de 50 persones i arribant moments a ser-ne a prop de 100, creant així un piquet informatiu per a recórrer el centre la ciutat.


En el transcurs de la nostra marxa, alguns comerços han tancat, d’altres ja ho estaven i tan sols uns pocs insolidaris han continuat oberts, amb total falta d’educació ja que, fins i tot, han eixit a faltar-nos al respecte.

Manifestació a Castelló
Hem pegat tombs pel Mercat Central, on la gent i comerciants ens ha rebut molt bé i ens ha donat suport. Ens hem desplaçat a un centre comercial d’una cadena internacional i després de negociacions hem aconseguit que el tancaren. Després, ens hem desplaçat fins a la seu de una gran promotora-especuladora que destrueix el nostre entorn, allí hem intentat negociar amb el gerent però s’ha tancat en banda, arribant a enfrontar-se a nosaltres insultant-nos. Hem intentat accedir a una oficina del Servef, però la Policia Nazional ens ho ha impedit, negant-nos així el nostre dret a informar als companys que allí treballen. Com no podíem quedar-nos de braços creuats, hem explicat megàfon en mà el que estàvem fent i les reivindicacions que fèiem.


c2Hem intentat anar a un altre gran-supermercat, però quan arribàvem hem vist que ens estaven esperant amb 3 furgons a la porta, així que hem decidit jugar un poc. Hem començat a recórrer carrers i carrerons per despistar-los, cosa que ens ha anat prou bé. Així hem aconseguit entrar a un supermercat i informar les persones que allí treballen, deixant fora de joc els cossos policials.  Continuant la tàctica dels carrerons, hem aconseguit entrar en una botiga d’un explotador tèxtil, allí hem fet un xicotet parlament sobre les repercussions sobre els treballadors de la reforma laboral. També hem anat fins a la seu de la Seguretat Social a informar els pocs treballadors que allí estaven.

Després ens hem desplaçat fins a una gran centre comercial on s’explota els seus treballadors. No hem aconseguit entrar perquè la Policia Nazional ha portat un nombrós grup de furgons i ens han negat els nostres drets. S’han viscut uns moments de tensió quan alguns companys han intentat accedir i la policia ha començat amb espentes i colps contra ells. Com el centre estava pres per la policia ens hem desplaçat fins a un altre supermercat, on ens han rebut molt bé. Per finalitzar, hem intentat accedir a la seu d’Hisenda, però un altre cop la policia ens ha negat els nostres drets i ens ha impedit el pas.Manifestació a Castelló


Per la vesprada, ens hem concentrat a la plaça de la Independència, per començar la manifestació. Prèviament, hem fet un poc d’agitació entre els afiliats de CCOO i UGT, i allí s’ha produït l’únic incident remarcable del dia. Mentre un company repartia octavetes, un membre de CCOO ha començat a increpar-lo, demanant-li, fins i tot, que què feia allí, ha intentat treure-li les octavetes, l’ha insultat i ha intentat forcejar amb ell pegant-li un parell d’espentes. L’incident no ha anat a més perquè el nostre company, tranquil·lament ha pegat mitja volta demostrant mes educació que ells.

A les 19.00 h ha començat la manifestació, baixant pel  carrer Saragossa, plaça Tetuan, carrer Colom, carrer del Mig, plaça Clavé, per acabar a la plaça de l’Olivera. Durant tot el trajecte, s’han cridat diverses consignes contra la Reforma Laboral, contra els polítics del PPSOE i contra els sindicats grocs. Als pocs negocis que romanien oberts (4 en tot el recorregut), se’ls ha convidat a tancar, cosa que finalment han fet. La manifestació ha transcorregut de forma tranquil·la i festiva, tot i el cabreig de la gent per les retallades que ens afecten a tots. Així, al voltant de 600 persones ens hem manifestat al bloc alternatiu on hi érem l’EIP (Esquerra Independentista de la Plana) encapçalada per la COS, la CRTR (Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa), la CGT i membres de Casal Popular de Castelló, així com persones a títol individual. Hem finalitzat a la plaça de la Olivera amb els parlaments dels companys de la CGT, el Casal Popular i un company de la COS.Manifestació a Castelló


Des de COS la Plana, valorem molt positivament la jornada de vaga, ja que tot i que no pareix que siga molta gent, a Castelló reunir tanta gent d’esquenes als grocs es difícil, però cada cop en som més. Tan sols agrair tots el col·lectius i individus que ens han recolzat en esta jornada de lluita i recordar-los que tal i com va dir el company de la COS al seu parlament, el 29 no s’acaba res, per a nosaltres comença un llarg procés de mobilitzacions, xerrades, formacions… per fer veure a la gent tot el que està passant i poder recuperar els drets que ens han tret estos venuts al capital.


Girona

El dia 29 de setembre, dia de la Vaga General, l’esquerra independentista de la ciutat, encapçalada en tot moment per la COS (Coordinadora Obrera sindical), el sindicat de referència de l’esquerra independentista, ha recorregut els carrers i centres de treball de la ciutat repartint octavetes i informant els treballadors i les treballadores de la necessitat de fer vaga, pels drets laborals i socials.

Així, a les 7 del matí, un grup d’afiliats i simpatitzants de la COS ha participat amb d’altres organitzacions sindicals, en un piquet informatiu a les portes de la nova seu de la Generalitat de Catalunya, informant la plantilla del seu dret a fer vaga i de l’obligació moral  a respondre a les agressions que govern, patronal i banca estan practicant contra les classes populars i treballadores.


Posteriorment, els afiliats i simpatitzants de la COS
s’han dirigit cap als centres de treball ubicats a l’entorn del Barri Vell de la ciutat: Universitat, botigues, dependències municipals, museus… repartint octavetes, enganxant cartells i cridant consignes de “Vaga, vaga, vaga, vaga general”.


Representants de la COS han entaulat negociacions amb un grup de treballadors de la construcció de l’empresa COMSA
i els han convidat a afegir-se a la vaga. Les negociacions han donat resultat i un grup de 6 treballadors han decidit fer vaga i finalitzar la seva jornada laboral.

A continuació , els sindicalistes independentistes han fet via cap a la seu central de l’Ajuntament de Girona a la plaça del vi on han intentat sense èxit entrar a l’ajuntament a informar els treballadors i treballadores. Malauradament, les forces policials han impedit l’entrada dels vaguistes  i amb d’altres companys s’han dirigit a la seu de la Diputació de Girona, on si que han pogut trencar el cordó de la seguretat privada i han informat a tothom de la necessitat d’afegir-se a la vaga.


Cap a la tarda, al Passeig de la Copa  hi havia convocada la manifestació
, que ha estat seguida per milers de persones vingudes d’arreu de les comarques gironines. La COS ha participat en el bloc que els sindicats COS, CGT i IAC han convocat, en un intent de marcar distàncies amb els sindicats grocs majoritaris. Una nodrida representació de militants, treballadores i treballadores i ciutadans en general s’han afegit al bloc independentista organitzat per la COS i que ha transcorregut amb normalitat pels principals carrers de la ciutat, enmig de consignes contra la crisi, els gestors del capital i les polítiques sindicals impulsades per CC.O
O i UGT. La marxa ha finalitzat al davant de l’edifici de la nova seu de la Generalitat.

Tortosa

Èxit rotund de l’esquerra revolucionària de les Terres de l’Ebre

L’acte oficial

Les empreses sindicals CCOO, UGT i USOC ja havien demostrat el seu poc interès per aquesta diada de vaga  durant els dies previs a hui. A més, per evitar possibles convocatòries al marge de la seua, fins el darrer moment no van fer públic el lloc i el tipus d’acte. Sorprenentment, les empreses sindicals UGT, CCOO i USOC convoquen una concentració a les 12 del matí a la plaça del Mercat de Tortosa. L’acte que només durà 25 minuts consistí en la lectura d’un manifest, la foto de rigor i finalment, declaracions per a la premsa local i comarcal.


Manifestació

L’esquerra revolucionària de les Terres de l’Ebre (Maulets, COS, Casal Popular Panxampla i PCPC) juntament amb l’IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya) tot seguit llegí un manifest unitari i es disposà a iniciar una marxa pels carrers tortosins. Davant la perplexitat d’alguns membres de CCOO, UGT i USO més de la meitat de la gent concentrada (al voltant de 300 persones) seguí la manifestació. Aquesta amb una actitud  combativa i constantment cridant lemes contra els culpables de la crisi i la situació laboral recorregué part de l’Av. De Catalunya i els carrers del centre antic de Tortosa. Tanmateix, al llarg de tot el matí, es repartí el manifest unitari de l’EI i uns  “bitllets” amb les cares de Totxo i Méndez (CCOO i UGT) que la gent acollia amb bon humor, fins i tot,  hi havia qui demanava més bitllets per a regalar a coneguts seus d’aquestos sindicats.

València

Hospitalitzats, ferits, detinguts… prou violència policíaca contra la classe treballadora

Piquets a MercavalènciaDurant la convocatòria de vaga general a la ciutat de València s’han produït múltiples episodis de violència policial. Les càrregues policials desmesurades s’han reproduït al llarg de tota la jornada amb conseqüències importants.

Manifestació a València
Entre els múltiples parts de lesió que s’han alçat aquest matí, cal destacar el trencament de clavícula produït al Campus de Blasco Ibáñez contra un treballador afiliat a la Coordinadora Obrera Sindical (COS). El sindicalista agredit mentre anava en bici i sense cap provocació tindrà una llarga recuperació a l’espera d’una possible operació.


Així mateix, la policia ha detingut dues persones i ha impedit amb actitud provocativa que els companys dels represaliats es concentraren en les immediacions de la central de policia.


Des de l’esquerra independentista volem assenyalar:

Manifestació a València
1) Una vegada més la policia espanyola es posa del costat de la patronal i agredeix salvatgement als i les treballadores en vaga. Es demostra doncs que la seua actitud en la vaga no ha sigut neutra sinó bel·ligerant cap a la classe treballadora.


2) Responsabilitzem al delegat de govern Ricardo Peralta de la injustificada violència policial i per tant demanem la seua dimissió.


3) Les detencions vulneren el dret a la vaga i demanem la llibertat immediata i l’absolució de tots i totes les detingudes que es produisquen durant la jornada.

vCàrrega a Colom, València

vc2 vc1

Video del bloc de l’EI a la manifestació de València

Video de la càrrega a Colom

Video de la Vaga General a Barcelona

Video de la manifestació a Castelló