No volem feixistes ni a Burjassot, ni a Alboraia, ni a Montcada, ni enlloc.

Davant la convocatòria per part de grupuscles ultres, com el GAV, partits feixistes, de “dretes” o “regionalistes”, com E2000, PP o Unió Valenciana, d’una manifestació ultra a Burjassot, contra el seu alcalde per ser “catalanista”, i davant les agressions patides en les darreres setmanes contra els monuments a Vicent Andrés Estellés a Burjassot i a Alboraia, les agressions contra actes culturals o la pròpia associació cultural El Piló, a Burjassot, contra locals d’organitzacions polítiques, com el patit pel BNV a Montcada, les amenaces a la convocatòria de la Trobada d’Escoles en Valencià a Alboraia, les agressions i brutalitats que continuem veient al CIE de Sapadors, o les amenaces a la família Agulló i Salvador, des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical), volem manifestar públicament:

 

 

· Tot el nostre suport i solidaritat amb les persones i entitats que han patit o pateixen les agressions i violència d’aquests “demòcrates”, “valencianistes”…

· Tot i que la COS no solem donar suport a cap administració pública, en aquest cas concret sí volem donar el nostre suport a l’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, per l’atac del qual n’és un dels principals protagonistes.

· Tot el nostre suport i solidaritat amb els i les veïnes d’aquestes localitats, que han de suportar la intolerància i violència d’aquesta “gent”, que en no tindre cap alternativa a la situació de misèria creixent que patim les persones treballadores, només tenen la violència com a argument.

· Que aquesta violència, i que la política cada vegada més racista, feixista i masclista, tal i com ja va passar a finals dels anys 70 i primers del 80, no són més que un nou intent del capitalisme a la nostra terra, per tal d’evitar que les coses puguen canviar a favor de la classe treballadora.

Davant de tota aquesta brutalitat capitalista, tant se val la seua forma (atur, polítiques antiavortistes i misògines, privatitzacions, retallades, agressions racistes i feixistes, espanyolisme o blaverisme), des de la COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans fem una crida a:

· Avançar en la dinàmica d’unitat d’acció de classe i anticapitalista, per fer front al feixisme (entenent el feixisme com la brutal cara del capitalisme en temps de crisi).

· Fer front a tota agressió, amb la unitat de la classe treballadora, avançant en les nostres alternatives i la nostra solidaritat.

· Reforçar les dinàmiques solidàries de classe, i des de la base (com les plataformes d’aturats, els menjadors populars solidaris, les caixes de resistència, la PAH, els horts col·lectius, les cooperatives de classe i solidàries, etc.), per mostrar a la nostra classe que sí hi ha alternatives a la crisi, que coordinades, juntes i solidàries, podem fer front al capitalisme; i si fem front al capitalisme, aturarem el feixisme.

· Tindre un compromís radical en la defensa dels nostres drets i interessos, com a persones, com a dones, com a classe i com a poble. Per la nostra terra, llengua i cultura, pels nostres treballs, pels nostres drets i dignitat.

Perquè volem viure i treballar, amb dignitat, a la nostra terra. Perquè som País Valencià. Perquè som Països Catalans. Perquè som classe treballadora! Perquè, autòctona o estrangera, som la mateixa classe obrera.

Ni a Burjassot, ni a Alboraia, ni a Montcada… ni a cap dels nostres pobles i comarques. Feixisme mai més!

26 de maig de 2013, València (’Horta)


Unió intercomarcal de l’Horta i la Ribera de Xúquer de la COS
horta@sindicatcos.cat
www.coshorta.wordpress.com