Valoració de la vaga dels i les treballadores de la funció pública als Països Catalans al sud de l’Albera.

El 28 d’octubre de 2021, els i les treballadores de la funció pública hem sortit a denunciar l’abús de temporalitat en què ens trobem els i les interines i treballadores temporals de totes les administracions públiques.

Malgrat la campanya de desmobilització perpetrada per CCOO i UGT, ha quedat clar que els sindicats combatius hem estat capaços de sobrepassar-los i tirar endavant convocatòries arreu dels Països Catalans. Hem sortit als carrers d’Alacant, València, Barcelona, Girona, Sabadell, Manresa, Lleida, Mataró… Trencant la normalitat i fent nostres els carrers!

Hem demostrat que no estem disposades a deixar cap companya o company enrere, malgrat la incompetència de l’administració. Companyes d’educació, d’ajuntaments, dels diferents consorcis, els bombers i bomberes forestals, de sanitat, de justícia, de serveis socials, de conselleries… Hem dit un no rotund al Decret Iceta, que lluny de garantir cap estabilitat a aquelles persones que fa anys que treballem, ens condemna a la precarietat i incertesa del nostre futur.

Hem fet piquets i manifestacions a molts llocs, com la de València, que ha millorat les expectatives marcades en l’anterior convocatòria del passat 18 de juny (tot i que encara tenim molta feina a fer al País Valencià), i que a més, ha servit per a ajudar a visibilitzar la vaga indefinida de les companyes i companys del servei de Bombers Forestals del País Valencià. Amb tot, cal destacar la manifestació que va tenir lloc a les 12 hores a Barcelona, on 25.000 persones vam omplir els carrers. La Taula Sindical de Catalunya (conformada per IAC, CGT, CNT, SO, CO.BAS i COS), juntament amb les diferents plataformes d’interines, hem demostrat que juntes som més fortes i podem esdevenir un contrapés real fora del marc dels sindicats grocs que ens venen a l’estat.

Aquesta vaga, tot i l’esquirolatge desvergonyit de CCOO i UGT, ha estat un missatge d’esperança. La mobilització del 28 d’octubre marca un punt d’inflexió respecte a la lluita seguida fins ara. Però hem de seguir. Ens toca arribar a més interines i interins, encara podem ser moltes més. Hem de ser moltes més i estem disposades a treballar des de la base perquè això siga una realitat.

Des de la COS seguirem lluitant per la fixesa immediata de tots els treballadors i treballadores interines i temporals en frau de temporalitat a les administracions públiques: Per la derogació del Decret Iceta, la suspensió de tots els processos selectius convocats que no garantisquen la igualtat d’oportunitats, i per l’estabilització de les plantilles. A igual treball, mateixos drets!

Per això ens seguirem mobilitzant per pressionar no només les institucions estatals, sinó també els respectius governs autonòmics d’arreu dels Països Catalans al sud de l’Albera, que tenen la possibilitat d’estabilitzar el seu personal tot i la manca de voluntat mostrada fins ara (tal com, desgraciadament estem veient i vivint amb la vaga indefinida dels bombers forestals del País Valencià).

La vaga del 28 d’octubre és només un dels passos per aconseguir uns serveis públics de provisió 100% pública, equitatius i de qualitat. Lluitarem per tal que tot el que hem cridat avui arribe ben amunt, que els i les treballadores siguem escoltades d’una vegada per totes i els nostres drets siguen respectats.

Érem moltes i podem ser encara més! Seguim atentes i organitzem-nos, perquè la lluita és l’únic camí. Reforcem la unitat d’acció del sindicalisme de classe i combatiu. Avancem amb la consolidació i el reforç de la COS arreu de les nostres comarques, arreu dels Països Catalans.

Cap interina al carrer! Fixesa Ja!