Nou comunicat públic de la secció sindical de la COS a l’empresa Atos.

El 22 de juny d’enguany, l’empresa va trencar les negociacions, intentarem fer una valoració amb crítiques per totes dues parts:

Per part dels directius d’Atos:

Collar moltíssim per a destruir un reial decret amb el qual han arribat a manifestar que “no estan d’acord” i empitjorant les condicions que en tenien fins ara els pocs que gaudien de teletreball, incloent-hi pagar despeses cero euros, discriminació per col·lectius, geolocalització, control telemàtic, una única direcció de treball i dins de la província, entre altres barbaritats…

No reconèixer que els treballadors tindran despeses i que amb un portàtil i un ratolí ja els hem de donar les gràcies.

Per part de la RLPT (Representació Legal de les Persones Treballadores):

Hem permès que es realitzi una negociació sota coacció de suspensió de contractes individuals, en realitat la RLPT no teníem res a veure amb aquests contractes, perquè són acords individuals, però l’empresa sap que les representants de les treballadores ens veuríem coaccionades.

Negociant en un clar desavantatge, la RLPT hem acceptat l’abús per part de l’empresa que desoint sistemàticament als delegats de personal ha portat la negociació a uns extrems de conflicte mai vists.

UGT en tot moment ha anat pel seu costat amb demandes mínimes, molt allunyades de tots els altres sindicats i pròximes a l’Empresa.

Ha sigut un “error” acceptar per part de l’empresa “propostes d’acord confidencials” i que no ens deixaven informar-vos, sota amenaça conseqüències legals. En aquest punt haurien d’haver sigut nosaltres els que ens aixequéssim de la taula de negociació.

En arribar el moment de la signatura realment no es podia tolerar el que teníem en el preacord. Així que ens sumem a la postura de CCOO que ha sigut la primera a declarar “L’acord que proposa Atos és pitjor que el RD28/2020, així que no pensem signar-lo”. Per futures negociacions que l’empresa ho tingui clar, res d’empitjorar la llei. Hem proposat un nou redactat i l’empresa s’ha aixecat de la taula.

A manera de comentari, haurem de revisar les nostres expectatives dins d’una empresa en la qual no els interessa que els seus treballadors gaudeixin de bones condicions.