Des del 1987 la COS lluitem per la construcció d’uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes. És des d’aquest moment que hem lluitat per la defensa i consecució dels drets de la classe treballadora. Aquests darrers anys, la lluita contra les reformes laborals o la nostra presència a les reivindicacions i vagues del sector públic han fet que la nostra presència als carrers fos més clara que mai.

Aquest curs, doncs, creiem que cal fer un pas més i per això, ens proposem renovar i repensar la nostra presència i interacció a xarxes. Avui llencem una nova web, més intuïtiva i accessible. Volem que la pàgina sindicatcos.cat esdevingui una eina de difusió de la nostra acció sindical arreu del territori, al mateix temps que faci de pont per portar els conflictes laborals també als carrers.

Presentem un espai que podeu trobar des dels acords i apostes que es prenen al darrer congrés a les notes que les nostres territorials, sectorials i seccions publiquin. També un espai amb les guies i recursos que anem elaborant. 

A més a més, cada cop és més evident la crisi estructural del sistema capitalista, que se’ns planteja com una nova socialització de les pèrdues i accentua la precarietat i misèria de la classe treballadora. Per això, no només renovem la web del sindicat, sinó que actualitzarem i reformularem la web autodefensalaboral.cat creada durant la pandèmia de la Covid-19, per posar a l’abast de totes les treballadores dels Països Catalans, guies i manuals per fer digeribles les normatives que ara per ara regulen les nostres relacions laborals. També un espai on trobar els convenis actuals i inclús, models de documents útils per a fer acció sindical als llocs de feina.

Som conscients que aquestes eines permeten desplegar l’autodefensa laboral davant dels temps durs que vindran, però cal que anem més enllà. Ara més que mai, cal que comencem a vertebrar un marc de relacions laborals propi dels Països Catalans, una proposta feta per i des de la classe treballadora que ens permeti d’una vegada per totes trencar amb els estats espanyols i francès i construir uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes!

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS

sindicat de classe i feminista dels Països Catalans