Resposta Solidària neix al Maresme com una xarxa de solidaritat i suport mutu en defensa del nostre dret al treball.

El capitalisme ha aconseguit precaritzar les nostres vides, però no permetrem que ofegui la nostra capacitat col·lectiva per fer-li front. Cal refer la consciència de classe treballadora. I ho hem de fer lluitant allà on l'explotació comença.

És per això que volem impulsar al Maresme la iniciativa Resposta Solidària, una xarxa d’ajuda i mobilització en defensa dels drets laborals, amb els següents objectius:

· Defensar els llocs de treball. Aturem els acomiadaments.
· Denunciar l'assetjament laboral.
· Denunciar la vulneració dels drets laborals.
· Denunciar l'incompliment dels convenis.
· Denunciar les situacions d'atur perllongat i d'exclusió social.

Proposem participar en Resposta Solidària mitjançant:

· Assemblees Obertes quinzenals on decidir quins casos tractar i dissenyar les campanyes de suport.
· Accions directes de denúncia.
· Campanyes de denúncia i en suport de treballadores maltractades, assetjades o acomiadades.
· Mobilitzacions a peu d'empresa per a forçar una solució a aquestes situacions.

La COS Maresme engeguem aquesta iniciativa com a eina per poder defensar els nostres drets d'una manera més directa. Des de la COS no busquem protagonisme, ni la teva afiliació, ni solucionar els problemes en nom teu. Creiem que és responsabilitat de totes plantar cara i refer els ponts de solidaritat que el capitalisme ha anat trencant. Els conflictes laborals són conflictes socials i tothom hem de respondre per guanyar-los. Cal lluitar i ho hem de fer pels nostres propis mitjans, l'autogestió i el suport mutu. El que ens fa forts com a classe és la nostra solidaritat. No cal esperar a tenir un problema per a ser solidàries. Renunciar avui a defensar els nostres drets és abocar-nos a un futur de misèria. Lluitar avui és guanyar el demà.

Per avançar en la creació al Maresme d'aquesta xarxa de solidaritat i suport mutu, es convoca pel dijous 26 de març, a partir de les 20.00 h, a La Capsa, local obrer (situat en el carrer de l'Hospital, 1 de Mataró) una assemblea oberta.

Fem rebrotar la solidaritat de classe. Trenquem l'aïllament. Cal una Resposta Solidària

 photo webcartell-RS-26marc15_zpsedg3fgy9.jpg