Des de la COS fem una crida a donar suport i reforçar la campanya Espai Lliure d’Apartheid Israelià.

A la COS estem orgulloses d’anunciar públicament que, a més de ser el sindicat de classe i feminista dels Països Catalans, ara també som un Espai Lliure d’Apartheid Israelià – ELAI. Així, ens hem unit a aquesta campanya per la nostra solidaritat cap al poble palestí que, a més de patir l’explotació laboral derivada del sistema capitalista, també pateix l’aparell racista de l’apartheid i la colonització israelianes.

El poble palestí, a més de l’ocupació del seu territori, també pateix un maltractament continuat a la seua pròpia terra. El sionisme aprofita la seua invasió per a l’explotació dels recursos i força de treball palestina. Aquesta situació genera una doble explotació, capitalista i colonialista, en ple segle XXI, i triple comptant l’explotació de les dones palestines. Treballadores i treballadors amb drets de segona, o directament sense drets, que a més viuen una sobreexplotació i falta de respecte cap a la integritat dels seus recursos i economia, territori, cultura i vida, en un clar intent d’expulsió i neteja ètnica per part de l’autoritat colonial sionista.

Al plànol internacional molts estats col·laboren estretament amb Israel en diversos àmbits, ignorant o ocultant que aquesta col·laboració es beneficia d’aquesta ocupació il·legal condemnada per l’ONU. També són moltes les multinacionals que se n’aprofiten d’aquesta situació, i dels beneficis econòmics generats per l’espoli i l’apartheid que viuen la majoria de la població palestina. La situació arriba al punt en què la mateixa ONU haja publicat un llistat de més de 100 empreses que estaven o continuen operant il·legalment, i contribuint al manteniment de l’ocupació. Moltes d’aquestes empreses es troben al nostre país.

Des de l’altra banda de la nostra mar, i en solidaritat amb el poble palestí, el millor que podem fer és no consumir cap producte que tinga responsabilitat en aquesta ferida sagnant als Drets Humans i laborals del poble palestí. I a més, col·laborar activament en la difusió d’aquesta situació i assenyalar als actors institucionals o empresarials que col·laboren amb ella, i reclamar activament la fi de l’ocupació israeliana i la colonització de Palestina. I la plenitud i igualtat de drets per a totes les persones de l’Orient Mitjà, per als palestins del 48, i pel dret irrenunciable al retorn de les persones refugiades palestines.

Per tot açò, i més, des d’ara a la COS som ELAI. Perquè el nostre posicionament internacionalista i antiracista ens impedeix ignorar aquesta situació. Perquè la complicitat amb un règim d’apartheid com l’israelià no hauria de tindre cabuda en la nostra societat. I perquè la solidaritat entre els pobles és la por més gran de l’explotador capitalista.

Aquesta campanya internacional forma part de la campanya de Boicot, desinversions i sancions – BDS a Israel, moviment civil i no violent que té com a objectius la fi de l’ocupació israeliana i la colonització de la terra palestina, la plena igualtat per als ciutadans arabopalestins d’Israel, i el respecte al dret al retorn de les persones refugiades palestines. Aquesta campanya va ser iniciativa de més de 170 organitzacions civils palestines que van demanar solidaritat internacional amb els Drets Humans d’aquest poble. El BDS, inspirat en la lluita contra l’apartheid sud-africà, promou com accions el boicot, les desinversions i les sancions contra l’estat sionista, rebutjant les accions violentes.

Fem avançar la solidaritat de classe i internacionalista. Ni guerra entre pobles, ni pau entre classes!