Des del 19 d'agost, el camperolat colombià està en vaga i altres sectors també s'han unit a la mobilització.

La vaga agrària del camperolat colombià continua des del 19 d'agost i en el seu decurs més sectors de la classe treballadora s'han unit a la protesta (transport, estudiants, mines…). Per la seua banda, el govern colombià ha respost ignorant la protesta i criminalitzant-la i, finalment, reprimint a les classes populars.

Ja són 9 les persones assassinades per la ESMAD (Esquadró Mòbil Antiavalots), més de 800 persones ferides i vora 512 detencions, entre les quals destaca Hubert Ballesteros, membre del comité executiu de la Central Unitària de Treballadores i treballadors (CUT) i integrant de la Junta Patriòtica Nacional del moviment Marcha Patriótica.

Les treballadores colombianes fa dècades que lluiten per la seua llibertat i l'aturada del 19 d'agost s'emmarca en una escalada d'aquesta mobilització i reivindicació en els darrers anys. De la mateixa manera que el govern conservador de l'Estat ha mantingut i augmentat la seua resposta repressiva.

Per tant, la COS dóna tot el seu suport a la lluita camperola i obrera colombiana, exigeix que la repressió de tot tipus s'ature immediatament, que el govern accepte dialogar amb el moviment de protesta i que les persones detingudes siguen alliberades. Tot el poble dels Països Catalans al carrer per donar suport a l'aturada.

Països Catalans, 7 de setembre de 2013

Àrea de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical

Per a més informació us recomanem aquesta notícia d'Extramurs:
Vaga nacional indefinida a Colòmbia per la política elitista del govern de Santos