Les treballadores de Bershka a Galícia aconsegueixen un preacord entre la representació sindical i la direcció de l'empresa, després d'una vaga indefinida que ha durat nou dies.

Felicitem les treballadores de Bershka a Galícia per la seua victòria laboral i sindical. Les treballadores de Bershka (les 65 vaguistes eren totes dones) han decidit per unanimitat en assemblea acceptar el preacord pactat entre la representació sindical i la direcció de l'empresa, posant fi a una vaga indefinida que començà el proppassat 26 d'octubre.

Es tracta d'una gran victòria, ja que l'empresa Inditex ha acceptat tots els punts de la plataforma reivindicativa presentada per les treballadores.

Aquesta vaga ha sigut un exemple de solidaritat de classe tenint en compte que el motiu que l'ha desfermat ha estat la denúncia per part de les treballadores de Pontevedra de la discriminació laboral respecte les companyes i companys d'altres zones de Galícia. Es tracta d'una victòria encara més destacable atès que les treballadores han hagut d'afrontar moltes dificultats davant la pressió mediàtica en contra seua.

Les millores socials aconseguides amb aquesta vaga inclouen, entre d'altres, el reconeixement de vacances, permisos i excedències, temps de descans, lactància, conciliació familiar i incapacitat permanent, a més de l'abonament d'un plus per permanència de 80 euros i la consolidació d'hores complementàries.

Aquesta victòria laboral i sindical demostra una vegada més que la unitat i la determinació en la lluita de les treballadores és el millor camí per a aconseguir el nostre alliberament de classe.

Avancem en la conquesta de drets socials i laborals. Visca la lluita de la classe obrera!