Sidi Ahmed Eddia ha mort a Al-Aaiun, després d'una violenta intervenció policial en una manifestació obrera.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat de classe i feminista dels Països Catalans, expressa el seu condol pel traspàs del company Sidi Ahmed Eddia, fundador i secretari general del sindicat sahrauí Confederació Sindical de Treballadors Sahrauís (CSTS); traslladem aquest condol a la seua família, als companys i companyes del sindicat CSTS i al conjunt de la classe treballadora de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

Sidi Ahmed Eddia tenia la salut deteriorada i ha mort en un hospital després d'una intervenció policial en una manifestació obrera. Denunciem aquesta violència policial i l'estat lamentable dels centres sanitaris, factors que han pogut ser la causa de la mort del nostre company.

Així mateix volem reiterar la nostra solidaritat amb el poble sahrauí en la seua lluita per la independència nacional, enfront de la repressió exercida sistemàticament per la monarquia marroquina i la indiferència de l'Estat espanyol (que sembla oblidar contínuament la seua responsabilitat històrica en la situació que pateix el Sàhara).