Amb el lema “Contra els abusos patronals i les retallades, lluita i solidaritat”, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), amb el suport del conjunt de l’Esquerra Independentista, ha organitzat diversos actes aquest 1r de maig a Girona, tots ells amb èxit de participació.

A les 11h del matí desenes de persones han participat a l’esmorzar popular que havien organitzat la COS i la IAC. L’acte s’ha realitzat a l’avinguda Ramon Folch, al costat mateix d’on al cap d’una hora, a les 12h, ha arrencat la tradicional manifestació del 1r de maig.

El bloc de la COS i l’Esquerra Independentista ha estat secundat per centenars de persones, que no han deixat de cridar lemes com “Contra el capitalisme, Independència i Socialisme!”, “Que la crisi la paguin els rics!”, “Així, ni un pas enrere, contra el capital, vaga general!” o “Ja n’hi ha prou de pactar, ara és hora de lluitar!”.

A la tarda, a les 18h, ha arrencat, des del Punt de trobada de la Rambla, la manifestació anticapitalista. De nou, el bloc de l’Esquerra Independentista, encapçalat per la COS, ha estat un dels més nombrosos.

Els actes d’aquest 1r de maig, però, encara no han acabat. El proper dijous, 3 de maig, a les 19h a la Llibreria 22 de Girona, la CUP organitza la xerrada “Història i vigència del cooperativisme” a càrrec d’Ivan Miró, autor del llibre “Les cooperatives obreres a Sants”, i de l’historiador Xavier Díez.

I el dissabte 5 de maig, a les 18h a la carpa del menjador solidari (local d’entitats de la Fàbrica) de Celrà, Maulets i la COS organitzen una xerrada sobre sindicalisme i un taller d’insurgència laboral. A més, també en el marc de la Festa Major de Celrà, durant tot el cap de setmana hi haurà àpats solidaris amb el moviment obrer dels Països Catalans a càrrec dels Cuiners/es Solidaris/àries de Celrà.

Visca el 1r de maig!

Visca la Terra!

 

Coordinadora Obrera Sindical (COS)


www.sindicatcos.cat
principatne@sindicatcos.cat