El passat dia 23 d’octubre una companya afiliada a la Coordinadora Obrera Sindical no va poder entrar al seu centre de treball, malgrat que verbalment havia sigut acomiadada amb el preceptiu preavís, tenint efectes el dia 10 de novembre.

El seu centre de treball és un domicili luxós privat de Barcelona, on la treballadora realitzava innumerables hores extraordinàries que mai li van ser remunerades.

Així, la nostra companya es va atrevir a denunciar-ho públicament i va afiliar-se al sindicat. Va comunicar-ho, tant a la família ocupadora com a l’empresa que fa d’intermediària, Coccinelle per tal d’advertir-los que ja mai més estaria sola, i que s’havia organitzat per a poder dignificar les seves condicions de treball.

És per això, que des de la Coordinadora Obrera Sindical, exigim a Coccinelle la immediata reubicació de la companya en un altre centre de treball, i també denunciem les pràctiques abusives d’aquestes mal anomenades “agències de col·locació”, que fan d’intermediàries entre les famílies ocupadores i les treballadores de la llar, perpetuant practiques més semblants a la compravenda de persones que a la gestió de les mateixes.

Des de la COS igualment, us informem que aquestes treballadores domèstiques no estan subjectes al Règim General de la resta de treballadors, i que els seus drets com a dones treballadores estan per sota del mínim que marca l’Estatut dels Treballadors. Per exemple, no tenen dret a l’atur quan són acomiadades. A més a més a voltes, aquestes empreses intermediàries estan subvencionades per les institucions públiques, inclús algunes per la Generalitat de Catalunya.

Lluitarem fins al final per la recol·locació de la nostra companya en un altre centre de treball, així com per la dignificació del règim que regula les treballadores domèstiques. Perquè cuinar i cuidar també és treballar.