La repressió policial continua a València contra el moviment estudiantil, i els moviments socials solidaris.

Després de la salvatge càrrega policial de dimecres, contra estudiants d’entre 13 i 17 anys de l’IES Lluis Vives de València, l’agressió patida per una companya de la COS de l’Horta i del CAS-PV a la manifestació de dimarts per recuperar l’Hospital la Fe a Campanar, dijous van tornar les salvatges càrregues policials, ferits i detinguts, amb 6 detinguts (un d’ells militant del SEPC i de Maulets, al qual el volen acusar “d’atemptat” per suposada agressió i lesions contra un policia) i diversos ferits. A la concentració de solidaritat convocada a la vesprada a les 18h davant la sotsdelegació del govern espanyol a València, han tornat les càrregues, i han estat 8 les persones detingudes, i moltes més ferides. Després a la concentració de solidaritat amb les persones detingudes, a la porta de la central de la policia nacional espanyola a l’Av. Ramon i Cajal de València (on s’ha arribat a concentrar més de 300 persones), ha tornat a haver una nova càrrega, amb un jove detingut i 5 persones ferides (almenys 2 d’elles amb ferides greus al cap i la cara)

 

valencia16f2

Divendres, a la comissaria de Sapadors, l’esperpent fou generalitzat, amb diverses càrregues consecutives, així com pallisses, i el més greu, la retenció il·legal, i identificació amb càrrecs de més de 200 persones solidàries amb els i les detingudes.

 

Davant d’aquesta salvatge actuació policial, des de la COS volem manifestar públicament:

  1. Tot el nostre suport i solidaritat incondicionals amb totes les companyes agredides, ferides, i sobre tot, amb les companyes detingudes, de forma totalment injusta i irracional.
  2. La nostra repulsa i denúncia d’aquesta nova acció repressiva contra els i les que lluiten per una societat i un país més just, lliure i solidari.
  3. Tot el nostre suport i recolzament a nivell humà, legal, etc., amb les companyes que han patit les agressions i detencions, i per encarar la denúncia judicial contra aquests fets.
  4. Així mateix, exigim la dimissió immediata de la delegada del govern espanyol a a València, Paula Sánchez de Leon, com a responsable política directa de la nova onada de brutalitat policial que encarem.

    valencia16f3

L’arribada del PP al govern de Madrid ens deixa un ministre de l’interior d’allò més reaccionari i brutal, Jorge Fernández Diaz, que ja ha llençat la consigna de carregar sense pietat contra tots i totes aquelles que puguen destorbar la seua nova “pau nacional” de retallades i destrucció desenfrenada de drets humans elementals (ja no estem parlant només de drets socials i/o laborals… sinó directament de drets humans internacionalment reconeguts, en teoria)

És innegable que en els temps que corren, i en els que vindran, de destrucció desenfrenada dels nostres drets més elementals, cal que sumem tots els esforços i forces possibles per avançar en la solidaritat, i sobre tot, el més important, que cap company o companya es quede sol/sola davant la repressió.
És absolutament urgent crear caixes de resistència, xarxes de suport mutu, etc., en les assemblees populars, a les seccions sindicals, etc., per donar suport a qualsevol persona treballadora (ocupada o desocupada, estudiant, pensionista, etc., d’ací o de fora), que pel seu compromís i lluita, reba l’atac de les forces de repressió de l’estat (policials, etc.)

valencia16f4

Unió Intercomarcal de l’Horta i la Ribera del Xúquer

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans