El passat mes de juny un grup de treballadores va decidir constituir una secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical a l’Associació Esquitx davant les múltiples vulneracions dels drets laborals: categoria professional, jornada i plusos salarials. Davant la negativa de l’empresa a cap negociació real, les treballadores van decidir convocar durant el mes de juliol diversos dies de vaga.
Ara, l’Associació Esquitx ha demandat al comitè de vaga i al nostre sindicat amb la pretensió que la vaga convocada per la nostra secció sindical sigui declarada il·legal o abusiva. Aquesta demanda, que no s’aguanta per enlloc, només buscar reprimir el dret de vaga de les treballadores i pretén fer oblidar les reclamacions laborals que van motivar l’origen del conflicte i la convocatòria de la vaga.
No és inusual que empreses del tercer sector i de l’àmbit de l’acció social que es vanten d’ésser socialment responsables i de fomentar els valors de la justícia social actuïn ferotgement contra els seus treballadors i treballadores quan aquests/es demanden una millora de les seves condicions laborals. Una política de doble raser: vendre justícia social cara enfora, practicar la repressió sindical cara endins.
Però si l’Associació Esquitx ataca el dret de vaga, ens ataca a tots/es, i juntes respondrem.
Barcelona, 17 de setembre de 2018.
Àrea d’acció sindical de la COS Barcelonès