Convocades pel dilluns 12 de setembre, dues concentracions solidàries amb les treballadores d'Esfosa davant l'escorxador vigatà.

La direcció caciquil de l'escorxador d'Esfosa de Vic ha atacat a la COS per fer la seva feina sindical, que no ha sigut altre que canalitzar les legítimes i democràtiques reclamacions de l'assemblea de treballadores d'Esfosa.

Ataquen, doncs, els principis més fonamentals del sindicalisme. Fins i tot, la direcció de l'Escorxador exigeix amb evidents coaccions que es dissolgui el Comitè d'Empresa i que la COS desaparegui de l'escorxador amb l'amenaça de tancar l'empresa.

Gràcies a La Directa hem pogut donar difusió pública a tot això a través d'aquest enllaç: https://directa.cat/actualitat/esfosa-coacciona-comite-dempresa-perque-facin-fora-cos-de-lescorxador. I sota d'aquestes línies, podeu escoltar l'àudio amb les amenaces i coaccions.

La pressió de la direcció de l'escorxador pretén que l'assemblea de treballadores revoqui l'actual Comitè d'Empresa per col·locar-hi representants dels "sindicats" que són els causants de l'actual situació del sector carni. Per aquest motiu, han promogut dues assemblees de treballadores (8.00 h i 20.00 h) pel pròxim dilluns 12 de setembre.

Per aquest motiu, convoquem a tots els afiliats i afiliades i a tots els i a les camarades de les lluites a les dues concentracions que convoquem pel pròxim dilluns 12 de setembre a les 7.00 h del matí a les 19.00 h de la tarda al mateix escorxador per acompanyar als treballadors i treballadores de l'escorxador a no deixar-se vèncer per la por. (l'escorxador Esfosa està situat al carrer de Sant Llorenç Desmunts número 0 de Vic.) Les vagues no tanquen empreses, les tanquen la mala gestió dels empresaris explotadors i racistes.

 photo quadrat-COS-2016---vaga-esfosa-Dilluns-12-de-setembre_zpsonajmttf.png

Comunicat del Comitè d'Empresa d'Esfoa

Davant de la greu situació actual, creada per la direcció de l'empresa Esfosa, fem públic el nostre posicionament, que es concreta en els següents punts:

1. El xantatge de la direcció de l'empresa, que fa setmanes que denunciàvem, ara es fa encara més que evident. Ens trobem davant d'una actuació clarament predemocràtica d'uns "empresaris" que no respecten les normes més bàsiques de les relacions laborals, ni respecten tampoc el resultat d'unes eleccions sindicals que, per cert, ja van haver de ser repetides degut a la interferència il·legítima de la direcció.

2. Constatem la gran dificultat per aconseguir acords sòlids enfront d'una empresa que prioritza la lluita ferotge i altament agressiva contra la representació dels treballadors (malgrat que les reivindicacions eren molt modestes: distribució de jornada, seguretat i salut, plusos de nocturnitat…).

3. Mostrem el nostre compromís total amb el compliment dels acords presos lliurement per l'assemblea de treballadors, sense interferències il·legítimes ni coaccions de la direcció. Per aquest motiu continuarem reivindicant, amb més força i suport social que mai, la millora de les condicions laborals de tota la plantilla i la lluita sense treva contra la implantació fraudulenta de les falses cooperatives.

4. Denunciem així mateix que l'amenaça d'acomiadar tothom (suposadament sense dret a atur i sense indemnització) és diària i permanent a l'empresa, i està promoguda sense cap dubte per la direcció. No tenen cap inconvenient en jugar i posar en qüestió el que hauria de ser més intocable: el pa de les persones que hi treballen i amb el pa dels seus fills i familiars. És amb aquesta forma d'actuar que estan promovent una assemblea revocatòria intentant fer fora tot el comitè d'empresa, escampant la por i la coacció. No els ho permetrem, perquè això seria donar-los carta blanca per fer qualsevol abús contra les persones que hi treballen.

5. Malgrat tot, continuem totalment compromesos amb el diàleg, per aconseguir les reivindicacions de l'assemblea i obtenir la millora conjunta de la situació de tothom; dels treballadors principalment, però col·laborant també en el bon funcionament de l'empresa, sempre que això sigui possible.

6. Mostrem el nostre agraïment més intens per les increïbles i abundants mostres de solidaritat rebudes, que ens fan més forts i més conscients de la importància de la solidaritat de classe per fer front a les agressions de la patronal. Us hem de demanar de nou la vostra aportació solidària a la caixa de resistència, al compte corrent ES15 2100 0144 76 0200219693

7. Fem una crida a participar activament a les mobilitzacions que es vagin convocant per fer front a les agressions de l'empresa. Cap agressió sense resposta!

 photo quadrat-COS-2016---vaga-esfosa-setembre_zpsuisefovq.png