Escola de Tardor 2011 – Formació sindical i sociolaboral a l’abast de qualsevol persona treballadora
(siguin joves, o no tan joves)

Benvolgudes companyes i companys.

L’Escola de Tardor és la trobada nacional de formació del sindicat.

La importància i necessitat de l’Escola de Tardor d’enguany va enfocada fonamentalment en els temes més relacionats amb els conceptes bàsics del món sindical i sociolaboral, l’assessorament als Punts d’Informació Laboral, i l’Acció Sindical bàsica als centres de treball, donat el creixement del sindicat, i les creixents necessitats formatives que té la nostra militància (i també la militància més jove del conjunt de l’Esquerra Independentista que de mica en mica van acostant-se al sindicalisme)

Per tot plegat, l’Escola de Tardor quedaria:

Data i hora:

Dissabte 19 de novembre, des de les 10h fins les 19h.

Lloc:

Casal Despertaferro (C/ Martí Napolità 7), Reus – Baix Camp. Dinarem allà, a preus populars.

Temari i documentació:

1. Nocions i conceptes bàsics de sindicalisme (alliberat, secció sindical, delegat, representant, subvencions, eleccions sindicals, ERO, etc.)

2. Com es crea una secció sindical? (passes a seguir, documents a presentar i on, consells, drets bàsics de les seccions sindicals, etc.)

3. Com crear, organitzar i presentar llistes a les eleccions sindicals?

4. Qüestions bàsiques d’assessorament i acció sindical (Kalashnikity, preguntes amb resposta, etc,)

Coses bàsiques i senzilles, però al mateix temps importants i claus per l’activitat del sindicat, i de qualsevol persona treballadora que vulgui defensar els seus drets.

Amb els documents que usem per preparar la jornada, els diferents quaderns, etc., presentarem la Guia d’Acció Sindical pels i les delegades i militants de la COS (com a document més ample i complet, per ús de les seccions sindicals, PILs, etc.) La documentació serà enviada la setmana prèvia a l’Escola de Tardor.

Qui podrà participar-hi?:

Tota persona afiliada a la COS, així com qualsevol persona treballadora, militant a les organitzacions de l’Esquerra Independentista, o en qualsevol altra organització o sindicat, i que mantingui un contacte habitual i de confiança amb la COS.