Dues persones foren retingudes per la policia nacional, que els hi va encautar pancartes, estelades i un megàfon.

El dijous 5 de setembre tingué lloc una concentració, que va aplegar unes 150 persones, per rebutjar frontalment la celebració, per segon any consecutiu a la platja de Gandia, l'Escola d'Estiu del Partit popular espanyol. El Bloc Anticapitalista de la Safor, espai conformat per diverses organitzacions polítiques i moviments socials, va tornat a eixir al carrer per denunciar les mentides d'un sistema polític essencialment corrupte, esclau de les receptes neoliberals i contaminat per paleses herències feixistes.

Durant l'acte es va llegir el manifest conjunt del Bloc Anticapitalista i es va mostrar tota la solidaritat i suport a les docents de les Illes, que el pròxim 16 de setembre iniciaran una vaga indefinida per rebutjar la política educativa del Govern de les Illes, presidit pel senyor Bauzà (PP).

Tanmateix, la concentració no estigué exempta d'un desplegament policial desproporcionat i de diverses pressions. Les diferents organitzacions de l’esquerra independentista de la comarca (Arran, Endavant, COS i Alerta Solidària) volem denunciar aquest fet i que al matí, del mateix dijous, dos militants d'Arran i d'Endavant, membres també del Bloc Anticapitalista, foren retinguts durant una hora en un furgó de la policia nacional espanyola, on se'ls encautaren una pancarta contra les retallades, estelades i un megàfon. Evitant així, que exerciren el seu lliure dret de protesta.