La secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical convoca vaga indefinida a partir del pròxim 5 d'agost.

Una vaga que arriba després de l'anunci fet en una estranya assemblea de treballadors de la multinacional ATOS a Barcelona.

ATOS és l'empresa informàtica que s'encarrega de tot el suport informàtic dels Jocs Olímpics i el 5 d'agost és, precisament el dia d'inici d'aquest esdeveniment esportiu que enguany se celebra a Rio de Janeiro, al Brasil.

La convocatòria de vaga arriba després de mesos de reclamacions d'unes condicions dignes durant la celebració dels Jocs. L'esdeveniment esportiu comporta una feina extra als treballadors. Per exemple, Serveis de 24×7 durant més de dos mesos i mig sense respectar els descansos mínims que marca la llei, o 25 hores extres, sense saber com es recompensaran els esforços. Tampoc aspectes com la nocturnitat, ni el desfasament horari respecte de Rio, ni la feina durant els caps de setmana.

En aquest sentit, el 16 de març l'empresa i els treballadors seien per primera vegada per arribar a un acord per les compensacions d'aquesta feina extra que requereix el contracte firmat entre Atos i el Comitè Olímpic Internacional. Des de llavors han passat dos mesos i s'han dut a terme sis reunions que han evidenciat la manca de voluntat negociadora d'Atos, que s'ha negat a donar cap tipus d'informació.

A més, una intromissió il·legítima de l'empresa en l'última assemblea de treballadors afectats per donar suport informàtic a Rio 2016 ha provocat la convocatòria de vaga indefinida a partir del pròxim 5 d'agost, inici dels jocs olímpics. Aquesta assemblea va ser convocada a partir d'una altra que els treballadors van fer fa una setmana i tenien previst decidir com i quan convocar una vaga davant la manca de voluntat negociadora de l'empresa. La presència de directius de l'empresa a l'assemblea i la seva negativa a marxar va fer impossible la celebració de la mateixa.

La convocatòria pel 5 d'agost és una primera mesura de pressió que, segons ens informa la secció sindical de la COS a Atos, està pendent de ratificar per una posterior assemblea dels treballadors.

@cos_atos