Comunicat de la secció sindicat de la COS a Emergia.

Fa uns dies vam ser informades que EmergiaCC farà un ERO al servei de Vodafone Loyalty, afectant 426 persones (només 4 treballadores són del nostre territori, Barcelona i Terrassa).

Per poder aplicar un ERO l’empresa ha de negociar amb la Representació Legal de les Treballadores les seves condicions i com s’ha d’aplicar. Fa un any ja vam treballar en un ERTO, tot i signar en contra, vam aconseguir bones condicions per a totes les treballadores afectades. La nostra secció podria haver estat present a la taula de negociació de l’ERO de Loyalty, ja que tenim un 11,94% de representació en l’àmbit estatal, però, a causa de la insistència de CGT i UGT, han aconseguit fer-nos fora de la negociació, desafectant les 4 persones de les nostres plataformes.

D’aquesta manera CGT, que comptava amb la mateixa representativitat que nosaltres, guanya el vot que ens treuen. De moment, l’única conclusió positiva que en podem treure és la desafectació d’aquestes 4 treballadores i desitgem que la resta de sindicats que formen part de la taula de negociació de l’ERO, aconsegueixin també el millor per les treballadores que han de defensar.

Sindicar-se és defensar-se!