La marxa lenta de cotxes i bicicletes contra l’assetjament sexual tindrà lloc el dissabte 6 de febrer, a partir de les 11 h i començarà davant la xemeneia del Sucre de Vic (Osona). Una marxa convocada per Càrnies en Lluita, Juntes som revolució (coordinadora de grups de dones d’Osona i el Ripollès) i la territorial de la COS a Osona i el Ripollès.

El passat 17 de setembre de 2020, dues treballadores de l’escorxador ESFOSA de Vic (Osona) van presentar una denúncia per assetjaments sexuals contra un encarregat de l’empresa de neteja d’aquest escorxador.

Malgrat que l’agressor va ser acomiadat, hi ha hagut i hi ha represàlies continuades per part de companys i companyes afins a l’agressor acomiadat contra una de les denunciants: insults, aigua bruta a les piques i gran quantitat d’escombraries a terra perquè les hagi de recollir…

Aquest tema s’ha posat en coneixement de les dues empreses: ESFOSA (empresa principal) i GCT Plus (neteja); en el darrer cas, fins i tot amb dos burofaxos. Hem exigit a les empreses implicades que es proporcioni a la treballadora tota la protecció necessària.

Com que això encara no és així i les represàlies continuen, convoquem una marxa lenta de cotxes i bicicletes al voltant de les dues empreses implicades, ESFOSA i GCT Plus. Des de la COS hi estarem alerta per defensar els drets de totes les companyes afectades.

Si en toquen a una, ens toquen a totes!