El passat dia 17 d’agost, ens deixava el nostre benvolgut company de l’assemblea de l’Horta del sindicat, i històric militant valencianista, Francesc Santacatalina, després d’una llarga i dolorosa malaltia de cor.

En Paco sempre fou un treballador i un company honest, digne i fidel a les seues concepcions, que sempre va mostrar, defensar i exposar amb un gran respecte per les idees i opinions de la resta de companys; igualment el recordem preocupat per la formació dels i de les joves militants, i sempre estava disposat a xerrar i compartir idees i pensaments amb qualsevol que se li arrimés.

Militant trotsquista, primer a la Germania Socialista i després al POSI, Paco militaria després en l’antiga UPV, per acabar sent un dels impulsors i màxims defensors de la recuperació de l’experiència de l’històric partit valencianista i republicà, Esquerra Valenciana, sense deixar de banda les seves simpaties pels principis històrics de la Quarta Internacional. A nivell sindical, treballador del metall, durant força anys a la factoria de la FORD a Almussafes, després d’uns quants anys a la federació del metall de la UGT, passà per la CNT, i després d’un temps d’inactivitat sindical, Paco donà el pas d’afiliar-se i militar a la COS, aportant sempre les seus opinions, propostes humils i crítiques constructives.

 

És una dura i gran pèrdua pel sindicat, i tant des de la Unió Intercomarcal de l’Horta i la Ribera del Xúquer, com des de l’Executiva Nacional de la COS, li presentem la nostra més sincera estima i solidaritat als seus fills Alfred i Carolina, i a la seua dona.

 

Paco, descansa company, ara ens toca lluitar a nosaltres!!