Aclarim els fets i responem al comunicat de Compromís per Pedreguer, respecte a l’acomiadament improcedent d’un treballador de l’Ajuntament.


Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), volem respondre al comunicat publicat esta setmana per la coalició Compromís per Pedreguer, la qual sembla que no devia estar massa segura del que allí es diu, donat que ens hem trobat amb dues versions diferents del mateix comunicat (la publicada al periòdic Canfali, i la publicada a internet, que conté alguns canvis).

 
 
 
 
· Primer: Tant el comunicat que vam publicar inicialment, com este, es publiquen en nom nostre, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat legalment constituït, i no per persones a títol individual. No entenem a què es deu que Compromís per Pedreguer pretenga atacar a particulars que no signen cap comunicat, ni tampoc a què es deu que barregen temes que res tenen a veure amb el nostre comunicat. Per això no entrarem en discussions típiques dels partits polítics convencionals, on acostumen a barrejar informació per tal d’amagar la veritat, i mirarem d’aclarir el cas que ens ocupa de manera clara i concisa, que no és altre que l’abús de poder per part d’un càrrec públic local. Si algú desitja saber la nostra opinió sobre altres temes, no tindrem cap problema en aclarir-los.

· Segon: Adjuntem els documents del jutjat on es demostra la mentida de la Coalició Compromís per Pedreguer. Mentre públicament, en els seus comunicats, afirma que no existeix l’acomiadament, dient literalment “[…] ni, per descomptat, d’acomiadaments (que, en el cas que ens ocupa, és inexistent: aquest home se li acabava un contracte i no se li va renovar)“, al jutjat reconeix el contrari “Por la demandada: – Se reconoce la improcedencia del despido de fecha 8/04/2012“.

· Tercer: Adjuntem també una prova de les amenaces que acostuma a fer el regidor Antoni Costa. En ella podem escoltar com amenaça amb la “no renovació” del contracte (que com diem, posteriorment han reconegut com a acomiadament improcedent). Afirmant “que si es poseu a males, matxo, farem que el contracte no es renove i s’ha acabat.
 
 
· Quart: En el nostre comunicat vam dir que es va haver de reconèixer en el jutjat per part dels representants de l’Ajuntament allò que nosaltres demandàvem (i per això es signa l’acord). En cap cas vam afirmar que es tractara d’una condemna judicial (i si algú ho havia entès així, li ho aclarim).

· Cinquè: Volem que quede clar que aquest cas es va mirar de solucionar de manera dialogada i la resposta va ser l’acomiadament. Posteriorment es va entregar per registre d’entrada a l’Ajuntament l’avís de demanda, i tampoc vam obtenir cap resposta. Vam haver d’arribar al jutjat per a que es reconegueren els fets que demandàvem. No haguera calgut arribar fins ací si haguera hagut voluntat de diàleg i de solucionar el problema inicialment, en compte de tapar-lo.

· Sisè: És el nostre deure com a sindicat defensar els drets laborals i socials dels treballadors i treballadores. Per altra banda, els partits polítics haurien de deixar l’habitual “política de partit“, basada en prioritzar la defensa del seu partit i de la gent del seu partit, per damunt de la veritat i els interessos del poble.

· Setè: Una volta demostrats els fets que denunciàvem, tant l’acomiadament improcedent, com l’actitud de cacic d’un dels nostres càrrecs públics, sumat ara a les mentides publicades per Compromís per Pedreguer, exigim les corresponents dimissions.

 
 
Per qualsevol dubte, ens podeu escriure a lamarina@sindicatcos.cat
 
 
 
Resolucio2