Interines i substitutes passem l’estiu, un any més, pendents de la situació laboral que haurem d’afrontar al curs vinent.

La Sectorial d’Educació de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) convoca una concentració davant del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202-226) de Barcelona. Serà el divendres 30 d’agost, a partir de les 18.00 h.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, lluny de posar les coses clares, amaga la informació i juga amb nosaltres per estalviar-se uns pocs diners. El curs passat ja vam haver de malviure aquest engany i veure com és precaritzaven encara més les nostres condicions laborals.

· Les substitutes hem patit una reducció del 15% de la jornada i el sou.

· De nou hem viscut la supressió d’una paga extra. La incorporació laboral la fem el mateix dia d’inici de les classes amb alumnes. Com pretenen que preparem el curs?

· El contracte laboral de les substitutes finalitza el 30 de juny i, per tant, no cobrem els mesos d’estiu (ni tan sols havent treballat tot el curs).

· Gran part de la contractació com a interines es fa per a les places de mitja i un terç de jornada.

· Els estadis els passem a cobrar a partir dels 9 anys treballats.

· La substitució de les baixes es du a terme a partir del sisè dia lectiu i només en cas de les tutories.

· Per al curs 2013-14 s’implantarà el nou decret de plantilles, mitjançant el qual es permetrà escollir les persones a dit: això donarà lloc als favoritismes.

· I a tot això, cal sumar-li les reduccions salarials que venim patint totes les treballadores del sector públic en els darrers anys.

 

Comencem el curs lluitant

Del 24 al 31 d'agost / Marxa per l'educació pública de l'Assemblea Groga #EducacioEnMarxa www.assembleagroga.info

Divendres 30 d'agost / Concentració davant la Conselleria d'Educació / 18.00h Via Augusta, 202-226 (Barcelona)

Sectorial d'Educació de la COS / www.coseducacio.wordpress.com / @COSeducacio