Article de Mons Buyó, membre de Gènere Lliure i afiliada de la COS.

Mai no m’hauria pensat que per a una persona criada en el cisheteropatriarcat i, fins a una certa edat, educada en el catolicisme, a valdre’m per mi mateixa no demanar ajuda sinó a ajudar el proïsme en tot moment, que seria més dolorosa la barrera del binarisme de la merda de societat en què visc més que no pas vèncer una sensació heretada que demanar ajuda és ser feble.

A hores d’ara, quan totes les patums que s’autoanomenen progressistes i d’esquerres s’omplen la boca que hi ha una llei LGBT de l’any 2014, que dóna cobertura a totes les persones de gèneres i sexualitats dissidents, que és pionera, m’agafen ganes de llençar-los tomàquets (no ho faré, perquè quan en som tantes que passem gana o hi som molt a prop, seria com tirar-nos pedres a naltros mateixes) A totes elles, les d’aquí i les d’allà, els vull dir que no té nom el que ens fan fer. Quants dies fa que omplen pàgines o hores als mitjans amb la història aquesta de l’Ingrés Mínim Vital? Ahir amb l’ajuda d’una persona a qui estic i estaré molt agraïda per l’ajuda i discreció, vaig estar dues hores i mitja davant l’ordinador per fer-ne el tràmit de la sol·licitud.

Per si no n’hi hagués prou amb la dificultat volguda i buscada que suposa fer aquesta tramitació per a persones amb poques o nul·les habilitats en tecnologies, m’he de trobar amb això. H o D, de debò? Va, Mons, és una casella de no res. Aquesta és fàcil… Creieu que és com demanar si m’agrada més l’hummus o una amanida? Per a qualsevol tràmit, comunicació amb l’administració via telemàtica una de les primeres caselles a omplir és H o D. Per al·lucinar! Si fos presencialment que fes la sol·licitud, per comprovar si em correspon rebre una prestació, la funcionària que m’atengués em faria posar els meus genitals sobre el taulell?

Per si la situació no fos prou estressant, se m’ha d’obligar a triar un gènere cada vegada que vull donar-me d’alta en cerca de feina al SOC o SEPE (o com es digui) què vols H o D? Per fer tràmits en la Seguretat social, H o D? Per inscriure’s a les llistes del Departament d’Ensenyament, H o D? Quina merda de societat és aquesta que em fa saltar les llàgrimes sempre que em classifica, com si fos un animal o pel que tinc entre les cames! Qui em pot explicar per què és necessari saber els meus genitals per poder fer classe?

Aquest matí, passat l’estrès, el neguit i les llàgrimes m’he vist amb la serenitat i les ganes de compartir que tinc ganes de calar foc a aquest cis-tema patriarcal i capitalista i començar de nou. Aquest cop no ens deixarem enredar amb classificacions o tipologies de persones que no són certes ni serveixen per a res més que separar-nos entre naltros.

Si el capitalisme cisheteropatriarcal necessita saber en tot moment si complim amb la part de reproducció que correspon per perpetuar el sistema productiu, jo dic prou!! I si no ens en sortim i és necessari classificar per valorar o extreure informació de quin sector de població ha afectat més la Covid-19, jo crido ben fort que ho esteu fent fatal! Confoneu sexe amb gènere i us deixeu moltes persones que no estan representades en aquest binarisme i també n’estem patint les conseqüències.

La lluita de classe no és aliena a l’exclusió social, laboral que patim les persones transgènere i la majoria de companyes de gèneres i sexualitats dissidents que no som adinerades o no pertanyem a les elits que mai s’hi trobaran, tampoc. Per aquest i molts altres motius, jo seré diumenge 28 de juny, dia mundial l’alliberament GSD, a la manifestació de Tarragona.

El primer orgull va ser un aldarull!