La secció sindical de la COS a Emergia sol·licita a l'empresa el bloqueig d'un web perquè difon les dades personals de les treblladores.

El passat dimarts, 16 de setembre, la secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) va sol·licitar a l'empresa el bloqueig del portal de l'Empleat, ja que les dades que publica el cens electoral (segons el RD 1844/1944) hi consten els usuaris i contrassenyes de totes les treballadores (DNI i data de naixement).

 

Des de la COS ens preocupava molt aquest factor, ja que en aquest portal a part de les nostres nòmines hi consten dades econòmiques, adreces… i per la Llei de protecció de dades l'Empresa ha d'evitar que puguin ser utilitzades fraudulentament. Ahir, dimecres, vàrem entregar també la sol·licitud per escrit als centres de Terrassa i Barcelona. La COS sol·licitem la reposició del cens (a Barcelona s'havia retirat) i el bloqueig del portal de l'empleat per a tots els usuaris.

És per això que des de la COS ens ha sorprès molt el comunicat que ahir va fer públic la secció sindical de la UGT. Si els 'nostres representats' volen fer bé la seva feina primer no han de preguntar? Ningú, en els darrers quatre anys, s'havia adonat que s'està vulnerant la llei de protecció de dades? Com podeu veure des de la COS, com ja ens vàrem comprometre en constituir-nos en secció sindical a Emergia, volem defensar TOTS els nostres drets i que poder alguna cosa sí que en sabem, no? Ser els més nous no ens fa ser ingenus, no ens equivoquem.

Per acabar, també volem agrair a l'Empresa la seva predisposició a solucionar com més aviat millor aquesta incidència i en menys de 12 hores bloquejar els accessos al portal de l'Empleat. Des de la COS, com ja us vàrem anunciar amb la nostra presentació, vàrem néixer per defensar els nostres drets com a treballadors i treballadores i diguin el que diguin seguirem lluitant per aconseguir-ho.

Secció sindical COS Emergia Terrassa @cosemergia facebook.com/cosemergia