Els recents esdeveniments a Ucraïna són fets perillosos, abans de res, per a la classe treballadora d'Ucraïna, els pobles de la regió i la pau mundial.

La Federació Sindical Mundial (FSM) informa a la classe obrera internacional que els últims esdeveniments a Ucraïna no són “una victòria de la democràcia”, com hipòcritament diuen la OTAN, la Unió Europea, els EUA i els seus aliats.

 

 

 

Ucraïna és un país ric, amb amplis recursos productors de riquesa. És un país amb per on passen fluxos d'energia crucials, un país amb una posició important en el mapa geoestratègic.

El nou govern ucraïnès, format per forces polítiques reaccionàries i antiobreres, va prendre el poder amb el suport dels imperialistes dels Estats Units i els seus aliats. El nou govern és un titella dels imperialistes, que l'han instal·lat perquè promoga els seus plans geopolítics i geostratègics.

Al mateix temps, els esdeveniments a Ucraïna confirmen que les organitzacions nazis i neonazis són instruments del sistema capitalista i dels enemics de la classe obrera i els sectors populars. El moviment sindical de classe internacional expressa la seua solidaritat internacionalista amb els treballadors que viuen a Ucraïna. Dóna suport al dret dels treballadors que viuen a Ucraïna a lluitar contra la barbàrie capitalista i contra els perills generats per les rivalitats entre EUA-Unió Europea i Rússia.

Secretariat de la FSM (Federació Sindical Mundial)