Maresme Anticapitalista convoca per aquest 1r de maig una manifestació pels carrers de Mataró

Maresme Anticapitalista és una coordinadora de col·lectius, espais i veïnes de la comarca, que al llarg de les darreres setmanes s'ha conformat per convocar i organitzar la manifestació pels carrers de Mataró del pròxim divendres, així com futures convocatòries.

L'Assemblea Territorial de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) al Maresme hi participa i anima a les seves afiliades, així com el conjunt de la classe treballadora del Maresme, a participar de la convocatòria.

Els rics s’ajunten per explotar-nos,
UNIM-NOS per aturar-los.

1r de maig Manifestació a Mataró
Inici: 11.30 h Plaça Isla Cristina
Parada: 12.30 h CAP Cirera Molins
Final: 13.30 h Font del 1r de maig

Convoca i organitza: Maresme Anticapitalista

Tenim gana, passem fred, ens tallen l’aigua i la llum i ens fan fora de casa nostra. Tot i treballar i ser qui movem la societat seguim sent pobres, mentre els qui manen, aquells que han nascut rics i s’aprofiten del fruit del nostre treball ens paguen uns sous miserables i ens roben, no només amb cada cas de corrupció sinó també amb cada euro que guanyen a costa del nostre treball.

A més, sovint, ens veiem obligades a acceptar treballs precaris, sense contracte i pràcticament sense drets. No estem disposades a seguir aguantant aquestes condicions, volem viure, no sobreviure! Què podem fer? Si el problema sorgeix del seu robatori, hem d’acabar amb els privilegis que els permeten apropiar-se del nostre treball. Volem que cada producte o servei que produïm sigui propietat col·lectiva i repercuteixi en el benefici de la societat i no d’uns pocs.

De la mateixa manera, hem d’acabar amb la situació que ens relega a les dones a una posició inferior, cobrant menys per exercir la mateixa feina feta pels homes, no reconeixent els treballs domèstics i de cures i vulnerant o inclús negant els nostres drets al ser mares.

Dins el mateix robatori anomenat sistema capitalista, es duu a terme un espoli dels països de l’anomenat tercer món i quan aquestes persones venen cercant una vida digna es troben amb fronteres militaritzades, treballs sense drets. El racisme és un invent per dividir-nos i explotar-nos encara més. Per això lluitem per la regularització i legalització de les migrades i el dret a la lliure circulació de totes les persones.

En aquestes condicions només queda la resposta, és aquí on entra en joc la repressió que ens multa, deté o empresona per lluitar. Exigim la derogació de lleis repressives com la llei ‘Mordassa’ i les anteriors lleis de seguretat ciutadanes heretades del franquisme així com les ordenances del civisme. El resultat de lluitar per sobreviure o per un món millor és la presó, una institució repressiva on els rics mai entren i els pobres mai en surten.

Nosaltres, la classe treballadora, volem acabar amb aquesta situació. És el moment per a organitzar-nos entre nosaltres, a cada barri, centre de treball, centre educatiu…, per a combatre aquells qui ens volen privar d’una vida digna i aconseguir un nou sistema basat en el que decidim. Per això lluitem per aconseguir:

· Totes les empreses, indústries i camps en mans de les treballadores.
· Serveis públics i subministraments bàsics d’accés universal i gratuïts (Educació, sanitat, habitatge i també aigua, llum, comunicació…)
· Garantir els drets de tots els treballs de les dones
· Legalització i dret a la lliure circulació de totes les persones
· Amnistia i derogació de lleis i institucions repressives