La Trobada Ciutadana per la igualtat de drets, celebrada el passat dissabte 27 de març a la seu del Consell de la Joventut de la capital de l’Horta, ha sigut un fòrum obert de debat i participació sobre la realitat actual i el paper de la Unió Europea.

La cita ha estat convocada per la “Campanya Valenciana Contra l’Europa del Capital i la Guerra i les seues Crisis, Per la Solidaritat entre els Pobles”, de la qual forma part la COS com a integrant de la Coordinadora de l’Horta contra la Crisi – Esquerra Independentista, com a resposta a la cimera de ministres de la igualtat de la Unió Europea celebrada fa dues setmanes a València. Era el complement a la manifestació que dijous 25 reuní més de 1500 valencians i valencianes i que va recórrer els carrers del centre de la ciutat sota el lema “L’Europa de les multinacionals i els banquers no és la nostra”.

La Trobada, molt participativa, ha comptat amb tres tallers: “ igualtat de drets de ciutadania – immigració”, “igualtat de gènere”, i “drets socials”.
A la primera conferència que duia per títol “La Repressió del Migrant a l’Europa Fortalesa” han participat companys i companyes dels col·lectius CEAR, “En voz alta”, i la companya Norma Falconi de “Papers i drets per tothom” de Barcelona.
En la segona conferència que duia per títol “Les conseqüències de les polítiques patriarcals de la UE” han participat Alba Teresa Higuera (sindicalista de Colòmbia), Doris Benegas (activista socials de Castella) i Alma Cruz (activista de Guatemala).
L’últim taller “L’atac de la UE als drets socials”, ja després de dinar, ha sigut a càrrec del col·lectiu Taifa d’economia crítica.

El tractament d’aquestes tres perspectives ha donat una visió més global del paper de la Unió Europea com a projecte capitalista al servei de la classe dominant i de les seues conseqüències perjudicials sobre la majoria de la societat, sobre la classe treballadora, i de manera molt més greu sobre les dones i els immigrants.
A més, es donà un gratíssim intercanvi d’experiències, mostres de suport i solidaritat, contactes i idees per treballar conjuntament, i mostres de defensa de la nostra llengua i cultura per part de companyes vingudes d’altres parts del món, per treballar, viure al nostre país i lluitar colze a colze amb els i les que ací lluitem per un món més just, lliure i solidari.

Un excel·lent menú elaborat pel companys i companyes del col·lectiu de colombians “Entreiguales”, va servir com a dinar de germanor. Cloent-se la jornada a les 18:30h amb una cercavila pel centre de la ciutat assenyalant els punts negres del neoliberalisme.