Concentració per visibilitzar el malestar que genera el Decret de plantilles que està a punt de ser aprovat per la Generalitat de Catalunya.

La Sectorial d'Educació de La Coordinadora Obrera Sindical volem denunciar les identificacions arbitràries i intimidatòries que han patit un grup de treballadors de l'ensenyament després de participar en una convocatòria de l''Assemblea d'Interins i Substituts el 26 de juny per la tarda en les proximitats de l'edifici que lloga el Departament d'Ensenyament a la Via Augusta 202-226.

La concentració ha estat convocada per demostrar el rebuig de la comunitat educativa i el poc consens que té el Decret de Plantilles que està a punt de ser aprovat pel govern de CiU. Aquest decret té per objectiu donar carta blanca a les direccions dels centres per configurar la plantilla obviant criteris objectius de mèrit i adequació al lloc de treball propis de la funció pública.

L'acció de protesta ha finalitzat sense incidents cap a les 17:30 hores de la tarda, però a les 19:00 hores a la sortida d'un bar pròxim on estaven dinant alguns membres de l'Assemblea d'Interins i Substituts la policia de males formes, els ha rodejat i ha provat d'identificar al petit grup que quedava d'unes 6 persones. A un docent l'han portat a comissaria perquè no duia carnet i fins les 21:30 no l'han deixat anar. Un altre docent ha estat identificat als Ferrocarrils de la Generalitat. I més greu és el cas d'un docent a qui els mossos han donat puntades de peu i han forcejat amb ell ocasionant-li algunes lesions.

La COS es solidaritza amb totes les persones que lluiten i es mobilitzen pels seus drets laborals i socials. Deplorem l'estratègia d'esporuguir a les treballadores per la via de les identificacions i les denúncies. Si ens toquen a una ens toquen a totes.

Per la defensa dels drets laborals, la lluita és l'únic camí.

Noticia a L'Accent

Noticia a Docents precaris

COS EDUCACIÓ
coseducacio.wordpress.com
educacio@sindicatcos.cat