La sentència també ordena el cessament del comportament vulnerador a CCOO i UGT per excloure a la COS de les negociacions.

L'AN condemna als Jocs Olímpics indemnitzar a la Coordinadora Obrera Sindical per vulneració de drets i actitud antisindical.

L'Audiència Nacional, a part de condemnar a l'empresa, també ordena el cessament del comportament vulnerador a CCOO i UGT per col·laborar voluntàriament en excloure'ns de les negociacions que per dret ens pertoca.

Els fets de la primavera del 2016 en la negociació de les condicions dels i de les informàtiques olímpiques que vam donar servei a Rio 2016 van ser il·legals i amb una actitud demostradament antisindical. Així ho diu l'Audiència Nacional en sentència del 27 de març.

No serà el COI qui ens indemnitzarà, sinó el seu proveïdor contractat d'informàtica, la també multinacional ATOS, que és qui ens té contractats a treballadors i treballadores informàtiques que representem la secció sindical d'empresa de la COS.

La indemnització que dicta l'Audiència Nacional és de 1.500 euros, una quantitat massa minsa tenint en compte que ATOS és una empresa que factura 266 milions a l'estat espanyol i 11.800 milions a escala mundial, segons els representants de la Secció Sindical d'àmbit empresa de la COS.

La sentència també demostra que els directors dels treballadors i treballadores van vulnerar drets de representació per fer signar acords "en massa" als empleats, però no reconeix que sigui com a reacció a la vaga que vam convocar la COS.

Aquestes qüestions estan sent analitzades pels advocats del Col·lectiu Ronda per valorar la possibilitat de recórrer tant per l'escassa sanció, com pel que podria ser una vulneració del dret de vaga.

A la indemnització que hem de rebre el sindicat, s'ha de sumar la multa de 6.250 euros que va posar la Inspecció de Treball per suplantar a la representació dels i de les treballadores en el mateix procés de negociació, també al proveïdor contractat del COI; ATOS.

Secció Sindical de la Coordinadora Obrera Sindical a la multinacional informàtica Atos @cos_atos